Wie is Domenico Tedesco, de topkandidaat om bondscoach van de Rode Duivels te worden?

De Belgische fans lijken niet echt tevreden te zijn met zijn naam, maar toch is Domenico Tedesco dé topfavoriet om de nieuwe bondscoach van België te worden. Tedesco is vrij onbekend in ons land en daarom vonden wij het bij Voetbaflitsen hoogtijd om hem wat beter voor te stellen!

Wie is Domenico Tedesco?

Domenico Tedesco werd op 12 september 1985 geboren in Rossano (Italië). De man is op moment van schrijven 37 jaar oud en dus nog vrij jong. De Italiaan groeide op in Duitsland en voetbalde nooit op hoog niveau. Hij waagde zich wel aan ingenieursstudies en zou daarna naam en faam maken als jeugdcoach. Zo was hij actief als jeugdtrainer bij ASV Aichwald, Stuttgart en Hoffenheim. In maart 2017 werd hij hoofdcoach van Erzgebirge Aue en later nog van Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig. Bij die laatste ploeg won hij onder meer met 0-5 van Club Brugge in de Champions League en zou hij de DFB-Pokal winnen. Na slechte prestaties werd hij in september 2022 ontslagen en zat hij dus al die tijd zonder club... Tot nu?

Opvolger Roberto Martinez?

Domenico Tedesco is namelijk de topkandidaat om Roberto Martinez op te volgen als bondscoach van de Rode Duivels. Hoewel hij nog jong is, heeft hij vrij veel ervaring. Zo volgde hij trainerscursussen bij Julian Nagelsmann, coach van Bayern München waarmee hij vaak wordt vergeleken. Tedesco zelf spreekt meerdere talen en maakt deel uit van een getalenteerde generatie Duitse coaches. De Belgische voetbalbond is gecharmeerd door zijn aanpak, flexibiliteit en sterke tactische ingrepen. Bovendien zou hij minder geld kosten dan trainers à la Pirlo, Pochettino en Löw. Een goede keuze?

Tedesco maakte in het verleden al indruk met zijn sterke tactische vaardigheden:

Ook interessant