Jonge Belg én broer van ex-Rode Duivel MOTM in Hollandse 2e klasse: 2 goals in 3-2 zege!

Roda JC won maandagavond met 3-2 van FC De Graafschap en nestelt zich zo op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse Tweede Klasse. Vorig seizoen werd nog verloren in de barrages om promotie, maar dit jaar lijkt het echt wel het hoofddoel om promotie naar de Eredivisie af te wenden.

Bryan Limbombe

Man van de wedstrijd tegen De Graafschap was niemand minder dan Bryan Limbombe, maker van twee doelpunten en beloond met een 7.9 rating op Sofascore. De 21-jarige Belg is de broer van Maxime, Stallone en Anthony (ex-Rode Duivel en één van de jongste doelpuntenmakers in de Jupiler Pro League) en bouwt zijn eigen carrière uit in Nederland. De jonge linksbuiten werd opgeleid bij KRC Genk, maar maakte in 2021 de overstap naar de Nederlandse Tweede Klasse. Vorig seizoen was top met zeven goals en vijf assists in zijn eerste volwaardige seizoen als profvoetballer. Dit seizoen zit hij ondertussen aan drie goals en één assist. Het jaar van de doorbraak? Eerder toonde Toulouse al interesse in de jongste Limbombe. Bekijk hier zijn twee goals tegen De Graafschap:

Jong PSV

Opvallend: afgelopen weekend speelde Roda JC nog 1-1 gelijk tegen Jong PSV en kwam er veel kritiek op Bryan Limbombe. Het is dus niet altijd rozengeur en maneschijn. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets :

Hieronder vind je een andere video waarin Bryan Limbombe  de netten laat trillen: