Ex-tweedeklasser voor het eerst in 15(!) maanden geklopt in eigen huis, in 3e Provinciale

In de lagere regionen van ons voetbal spelen heel wat clubs die ooit hoge toppen scheerden, maar door de professionalisering en modernisering van het balspelletje steeds verder wegzakten in de reeksen. KFC Mol is daar een perfect voorbeeld van. Decennia lang waren ze actief in de nationale afdelingen - ze schopten het zelfs tot Tweede Klasse -, maar ondertussen spelen ze in Derde Provinciale. En toch is het een interessant team om volgen.

KFC Mol Derde Provinciale 14 maanden ongeslagen thuis

Bij KFC Mol, dat al in in 1926 werd opgericht en dus met trots stamnummer 852 draagt, werken ze aan de weg naar boven. Ze zetten massaal in op eigen jeugd en proberen zo hoge ogen te gooien. Dat lukt ook, want de rood-gelen teren op een ijzersterke thuisreputatie. Mol was tot voor kort maar liefst vijftien maanden ongeslagen in eigen huis in Derde Provinciale. Wezel B pakte vorig weekend de drie punten mee, waardoor er een einde komt aan een fantastische reeks. De laatste club die er in geslaagd was om te winnen in Mol, was Beekhoek. Dat dateerde al van 10 september 2022. Opvallend feitje: Mol is dit seizoen de beste thuisploeg van de reeks, maar haalde op verplaatsing amper drie punten. Daardoor staan ze ook 'maar' zesde in de stand momenteel.

KFC Mol tweede klasse

De oudere voetbalfans onder ons zullen KFC Mol wellicht al een pak langer kennen. Na de Tweede Wereldoorlog kenden ze een sterke periode en speelden ze tientallen jaren in de nationale reeksen. Twee daarvan in tweede klasse. KFC Mol slaagde er ooit in om de halve finale van de beker van België te bereiken, waarin het haar meerdere moest erkennen in Club Brugge. Een mooie historie dus!

De jeugd is al lang belangrijk voor KFC Mol:

Ook interessant