Wie is Gilles De Meyer, de 16-jarige parel van KAA Gent die nu al zijn eerste profcontract tekende?

Ondanks de uitbarstingen van Hein Vanhaezebrouck over de jeugdwerking van KAA Gent, doen ze er bij de Buffalo's wel veel aan om het gat met de andere topploegen te dichten. De laatste jaren zien we steeds meer jongelingen profcontracten krijgen. Dat wil zeggen dat er toch wel wat zit aan te komen, na de Samoises van deze wereld. Gilles De Meyer bijvoorbeeld. Amper zestien jaar oud, maar toch al onder contract. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Gilles De Meyer KAA Gent?

Gilles De Meyer is een Belgische, actieve voetballer van KAA Gent. De Meyer is geboren op 17 september 2006 en is momenteel dus amper zestien jaar. De youngster wordt vooral als rechtervleugelverdediger uitgespeeld en komt dit seizoen uit voor de U18. De Meyer is een Buffalo in hart en nieren, want als zesjarige knaap streek hij al neer in de Arteveldestad. Zo'n tien jaar later heeft hij zich knap ontwikkeld, volgens het Gents bestuur. Zij schotelden hem in december 2022 een allereerste profcontract voor. Mooie blijk van vertrouwen!

Gilles De Meyer jeugdinternational

De goede prestaties van de jonge Belg ontgaan uiteraard ook de KBVB niet. Daar is hij zeker geen onbekende. De Meyer doorliep eerder al verschillende nationale jeugdreeksen. Zo werd hij in april van vorig jaar voor het eerst opgeroepen voor de U16. Hij speelde onder Bob Browaeys zeven interlands, waaronder tegen Frankrijk, Portugal en Argentinië. In september volgde zelfs al zijn debuut voor de U17, waar hij nu is uitgegroeid tot vaste waarde. Hij speelde drie keer 90 minuten in de EK-kwalificatiematchen tegen Estland, Roemenië en Denemarken en deed tegen die eerste zelfs de netten trillen.

Ook interessant