Carrièreswitch! Ooit 295 matchen en 59 assists in JPL, nu uitbater van ijssalon in Schaarbeek

Ken jij Onur Kaya nog? De 36-jarige Belg speelde meer dan 280 wedstrijden op het hoogste niveau in België. Daarin pikte hij af en toe zijn doelpuntje mee, maar het waren vooral zijn assists die het verschil maakten. Met 76 assists in het Belgische voetbal werd hij vaak bekroond tot assistenkoning. Vorig seizoen was hij nog actief voor KV Mechelen en nu speelt hij bij Kosova Schaerbeek in Eerste Provinciale, waar het soms een waanzinnige sfeer is: Naast voetbal concentreert Kaya zich nu ook op zijn nieuw... ijssalon.

Onur Kaya ijssalon

Dat Onur Kaya een uitstekende voetballer was en nog steeds is, staat buiten kijf. Maar nu probeert de 36-jarige Belg ook buiten het voetbal indruk te maken. Met de opening van zijn nieuw ijssalon 'Glacier Flamingo' in Schaarbeek gooit hij het over een andere boeg. Samen met een vriend stampte hij de zaak uit de grond. En wat daarbij nog opvallend is: Kaya is zelf geen grote ijseter. 

Onur Kaya FC Kosova Schaerbeek

Onur Kaya is hoegenaamd geen onbekende in het Belgisch voetbal. De middenvelder speelde voor Charleroi, Lokeren, Zulte Waregem en KV Mechelen. In het buitenland speelde hij enkel voor Vitesse in het begin van zijn carrière. Nu zit hij dus onder contract bij Kosova Schaerbeek tot het einde van dit seizoen. In Eerste Provinciale staat zijn ploeg op de tweede plaats met amper vier punten achter de leider RFC Perwez.

Bekijk hier het afscheid van Onur Kaya bij KV Mechelen vorig seizoen

Ook interessant