Dure Club Brugge-flop trapt na op Clement én Schreuder: "Van de ene dag op de andere eruit!"

Neen, we kunnen niet meteen zeggen dat de vorige zomermercato van Club Brugge een onverdeeld succes was. Van alle spelers die toen aan de haak werden geslagen, schoten eigenlijk enkel nog Stanley Nsoki en Jack Hendry over als basispionnen. Wie nooit écht in de plannen voorkwam van zowel Philippe Clement als Alfred Schreuder, is Faitout Maouassa. Club Brugge sloeg de man aan de haak voor vier miljoen euro, maar overtuigen kon hij dus nooit.

Faitout Maouassa

Voor het eerst liet de Franse linksachter zich uit over Club Brugge en zijn weinige speelminuten. Een interview uit So Foot: "Bij het begin vroegen ze me al om een nieuwe voorbereiding te maken, want men was van mening dat mijn fysieke capaciteiten niet aan de standaarden voldeden. Ik voelde me nochtans goed en had een goede voorbereiding gehad bij Rennes. Toen ik fit was, kon mijn seizoen echt beginnen. Maar van de ene op de andere dag ben ik zonder echte uitleg aan de kant geschoven. Van de bank soms naar de tribune gevlogen. Ook na de trainerswissel ben ik opnieuw uit de groep gegooid.", aldus Maouassa. Die andere Franse speler, Stanley Nsoki, overtuigde dan weer wel.

FAITOUT MAOUASSA CLUB BRUGGE

Volgens l'Equipe brengt Montpellier echter redding: de bekende krant meldt dat de Franse club een eerste bod gaat neerleggen bij blauw-zwart. De kans lijkt dus klein dat we de linksachter nog terugzien in blauw-zwarte kleuren.

Montpellier

Montpellier Club Brugge Maouassa

Marktwaarde 

Faitout Maouassa stond al jaren te boek als een groot Frans talent. De linksachter doorliep verschillende Franse jeugdreeksen en werd als optie gezien als toekomstige back van Les Bleus. Is dat even anders uitgedraaid... Door een blessure verloor hij zijn basisplek bij Stade Rennes, de club van Jérémy Doku, waarna blauw-zwart de man van dertien miljoen euro vastlegde voor vier miljoen euro. Maar hij wist er niet te overtuigen: hij verzamelde maar negen matchen en verdween de laatste maanden helemaal van de radar. Ondertussen zakte zijn marktwaarde sinds zijn aankomst in Brugge van twaalf miljoen euro naar drie miljoen euro. Een pijnlijke devolutie. 

Daling in marktwaarde van Faitout Maouassa (Club Brugge)

Ook interessant