Héél pijnlijk: dure Club-huurling zat nu al 6 matchen op rij op de bank, welgeteld 0(!) speelminuten

Kamal Sowah was één van de zomertransfers van Club Brugge aan de start van het seizoen en hij kreeg een stevig prijskaartje. Club betaalde maar liefst negen miljoen euro aan Leicester City, maar de Ghanees kon nog maar weinig potten breken in de eerste seizoenshelft en werd ook vaak bekritiseerd door de Club-fans. Daarom besloot blauw-zwart om hem uit te lenen en daar ging het Nederlandse AZ Alkmaar in mee.

Kamal Sowah bij AZ

Die uitleenbeurt kent echter weinig succes. Bij de ploeg uit Alkmaar krijgt hij ook niet zo veel speelminuten als waar hij zelf op gehoopt had. Sinds zijn komst bij AZ waren er zestien wedstrijden, waarin hij bij geen enkele in de basis mocht beginnen. Hij heeft amper 158 speelminuten gekregen bij de Nederlanders en de laatste zes wedstrijden kwam hij niet eens van de bank. Een erg jammere zaak voor Sowah en voor Club Brugge. Komt het ooit nog goed met hem?

club brugge huurling kamal sowah az

Eddy Snelders

Niet alleen de fans, maar ook analisten zagen dat Kamal Sowah het moeilijk had om zijn dure transferprijs waar te maken. Zo had je Eddy Snelders die na de zware nederlaag tegen Manchester City enorm streng was voor de vleugelspeler. Hij vond Sowah de minste van het aanvalstrio en dat hij moest vrezen voor zijn basisplaats. En zo geschiedde...

kamal sowah club brugge manchester city champions league eddy snelders

Hein Vanhaezebrouck

Opvallend, Hein Vanhaezebrouck liet zich eerder dit seizoen al uit over de jonge Ghanees. De Gent-coach stelde zich deels vragen bij het transferbeleid van Club Brugge. "Sowah was goed in Leuven. Uiteraard, met de manier van voetballen bij OHL. Na een half jaar Club Brugge is hij al weg naar AZ. Negen miljoen, hè. Je kan het geld ook door deuren en ramen gooien.", aldus Vanhaezebrouck naar aanleiding van de wedstrijd tegen Club Brugge.

Hein Vanhaezebrouck lacht met de transfer van Kamal Sowah naar Club Brugge