PIJNLIJK! 23-jarig ex-toptalent van Anderlecht speelt nu in ... Turkse derde klasse

Ken jij Alper Ademoğlu nog? De 23-jarige middenvelder speelt momenteel bij Turgutluspor in de Turkse derde klasse. Hij speelde dit seizoen al 24 wedstrijden mee, maar toch staat Turgutluspor pas op een zeventiende plaats in het klassement. Alper Ademoğlu speelde in het verleden bij de jeugd van Genk, Anderlecht en Schalke 04. Op Neerpede stond hij bekend als één van de grootste talenten van zijn lichting.

Alper Ademoğlu

Alper Ademoğlu begon zijn carrière bij Genk, maar op 16-jarige leeftijd vertrok hij naar Anderlecht. Hij brak nooit door in de eerste ploeg van Anderlecht. Nochtans was de middenvelder een belangrijke pion bij de jeugdploegen van Anderlecht. Zo was hij in 2015 aanvoerder van de Anderlecht-ploeg die de Future Cup won. In 2018 ruilde hij de jeugd van Anderlecht in voor die van het Duitse Schalke 04. In Duitsland kon hij nooit doorbreken.

De middenvelder verkaste dan naar Bursaspor, maar kon opnieuw niet doorbreken. Na zijn periode bij Bursaspor, speelde hij 31 wedstrijden voor Tarsus IY. In 2020 maakte hij dan een transfer naar Eyüpspor, waar hij maar aan één wedstrijd kwam. In 2021 kwam hij uiteindelijk bij de Turkse derdeklasser Turgutluspor terecht. Dit seizoen kwam hij 24 keer in actie. Hij kwam ook 35 keer uit voor de nationale jeugdploegen van België. Ademoğlu was onder meer aanwezig op het WK U17 van 2015, waar België derde werd. Toch een pijnlijke terugval, zeker als je ziet dat zijn marktwaarde amper 75.000 euro bedraagt.