Héél jonge fans van West-Vlaamse 3de Provincialer steken pyro's af voor felbeladen derby (VIDEO)

Regelmatig zien we beelden passeren van supporters die over de schreef gaan, pyro's die op het veld worden gegooid of ultra's die voor gekke beelden zorgen in de tribunes. Zoiets verwacht je meestal in de hoogste regionen van het voetbal, maar ook in de lagere reeksen kom je ze tegen. Denk maar aan Derde Provinciale uit West-Vlaanderen. Hieronder zien we beelden van erg jonge supporters die pyro's afsteken voor de derby SV Ingelmunster-Lendelede.

SV Ingelmunster

SV Ingelmunster is een ploeg uit Derde Provinciale C en een restant van het voormalige KSV Ingelmunster. Die club ging na meerdere naamsveranderingen doorheen de jaren in 2017 in zee met KFC Izegem om te fusioneren tot KFC Mandel United. Ingelmunster speelde vroeger nog in de Tweede, Derde en Vierde Klasse van het Belgische voetbal. Na de fusie werd de drang naar een nieuwe, eigen club in Ingelmunster, groot. Daarom werd SV Ingelmunster opgericht.

Pyro's

Tegen Lendelede, een club uit de buurt en amper tien minuten van Ingelmunster verwijderd, werd het dus een felbeladen derby. Beide clubs stonden op amper vier punten van elkaar in het klassement en draaien lichtjes mee in de subtop. Ingelmunster won de derby met 2-0 en nadert tot op één punt van Lendelede. In de reeks staat Aalbeke los op kop met 22 punten, vier punten meer dan Otegem. Hieronder zie je gekke beelden van de erg jonge supporters van de West-Vlamingen! Een ander artikel uit het Belgische amateurvoetbal is die van Broechem, daar scoorde de doelman de 3-3 tegen Hoboken A.

Ook interessant