Wie is Robbie Ure, de jonge Schotse spits van Anderlecht die gratis overkomt van de Rangers?

Robbie Ure is de nieuwste spits van RSC Anderlecht. De 19-jarige Schot komt transfervrij over van de Glasgow Rangers en zal in eerste instantie uitkomen voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. De jonge Schot was de afgelopen weken op proefperiode bij paars-wit en tekende nu een contract tot 30 juni 2024. Hoogtijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Robbie Ure Anderlecht?

Robbie Ure werd geboren op 26 februari 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar oud. De centrumspits werd in eigen land opgeleid bij de Glasgow Rangers, maar trekt nu transfervrij naar RSC Anderlecht. Daar zal hij aanvankelijk uitkomen in de Challenger Pro League, namelijk bij de RSCA Futures. Ure is een grote spits die toch vrij rap is voor zijn snelheid. Hij is ook goed met het hoofd en staat gekend voor zijn goede positionering.

Robbie Ure Glasgow Rangers

Robbie Ure scoorde zeventien goals in 33 wedstrijden in de Lowland League, dat is de Schotse vijfde klasse waar de beloften van de Rangers aan deelnemen. In de UEFA Youth League, de belofteneditie van de Champions League, kon Ure dan weer vijf keer scoren in tien wedstrijden en gaf hij ook twee assists. Zo stond hij aan het kanon tegen Napoli, Liverpool en Hammarby. Tegen Ajax gaf hij zelfs één assist als kapitein. De man barst duidelijk van het talent en dat moet hij nu ook tonen bij de RSCA Futures, waar hij topschutter Lucas Stassin moet vervangen.

Robbie Ure Schotland international

Robbie Ure is een Schots jeugdinternational. Afgelopen jaar speelde hij vijf wedstrijden voor de U19 van zijn land. Zo scoorde hij twee keer in de 5-2 zege tegen Kazachstan. Ook tegen Frankrijk stond hij 72 minuten lang in de basis. Momenteel is hij te oud voor die categorie, waardoor hij niet meer geselecteerd kon worden voor de oefeninterland van Schotland U19 tegen België U19. Een man om in de gaten te houden.

Hier zie je Robbie Ure in actie bij de beloften van de Glasgow Rangers:

Vorig seizoen scoorde hij zelfs voor de A-ploeg van de Glasgow Rangers: