Geboren in 2008... Supertalent van Club Brugge scoort in oefenzege tegen OHL, amper 15 jaar oud!

Dit weekend is er geen clubvoetbal gezien de interlandbreak, maar dat wil niet zeggen dat onze Belgische clubs op hun lauweren rusten, integendeel. Deze break de ideale gelegenheid om automatismen in te slijpen, fysieke achterstanden weg te werken en nieuwe jongens in te passen. Zo worden er dezer dagen enkele oefenwedstrijden afgewerkt. Onder meer Club Brugge en OH Leuven namen het donderdagmiddag tegen elkaar op. 

Club Brugge-OH Leuven oefenmatch 3-0

Club Brugge haalde het donderdagmiddag met 3-0 van OH Leuven. Internationals kwamen uiteraard niet aan de bak, maar voorts kon een mix aan A-spelers en beloften de nodige minuten grijpen. Voor blauw-zwart scoorden Barbera, Homma en Bisiwu. Vooral die laatste naam is zeer opmerkelijk, want de jonge flankaanvaller is amper vijftien jaar oud. Uiteraard gaat het maar om een oefenmatch en stond de tegenstand niet op haar sterkst, maar het is toch een opmerkelijke prestatie.

Jesse Bisiwu Club Brugge goal

Jesse Bisiwu werd geboren op 22 januari 2008 en is amper vijftien jaar oud. Hij kwam aan de rust Jessi Da Silva vervangen, die andere vijftienjarige van blauw-zwart. Bisiwu scoorde in de 54ste minuut de 2-0 door de bal over de Leuvense doelman in doel te trappen. Leuk feitje: Bisiwu werd tot en met 2020 opgeleid bij OH Leuven, de club waar hij dus donderdagmiddag tegen scoorde. Het is trouwens niet de eerste keer dat de jonge winger minuten maakt voor de A-ploeg. Ook in de voorbereiding kreeg hij al zijn kans onder Ronny Deila, bijvoorbeeld tegen Zulte Waregem. Op zijn officiële debuut is het nog even wachten, maar dat is niet onlogisch gezien zijn leeftijd. Eerst maar knallen in de Challenger Pro League met Club NXT, zoals Samy Tory bij SL16 FC doet. Onlangs tekende Bisiwu nog maar zijn eerste profcontract bij Club Brugge.

Jesse Bisiwu in actie op de KDB Cup:

Ook interessant