Zakker uit 2de Nationale verrassend uitgeschakeld in Croky Cup na comeback van ... 2de Provincialer!

Afgelopen weekend werd de tweede ronde van de Croky Cup afgewerkt, dé kans voor ploegen uit lagere reeksen om zich te tonen en het in de toekomst misschien op te nemen tegen een ploeg uit 1A. De stunt van het weekend? Villers-La-Ville, een ploeg uit Tweede Provinciale, wist aan het langste eind te trekken tegen Derde Nationaler K.V.K. Westhoek.

KVK Westhoek vs Villers-La-Ville

K.V.K. Westhoek, een degradant uit Tweede Nationale en komend seizoen actief in Derde Nationale, startte vol vertrouwen aan de wedstrijd. De laatste oefenwedstrijd, tegen eersteprovincialer RFC Molenbaix, wonnen ze vlot met 6-1. Winnen tegen een ploeg uit een klasse lager zou dus geen probleem mogen zijn. Lang leek dit ook niet het geval te zijn, ze kwamen snel 2-0 voor en na 80 minuten stond Westhoek met 3-1 comfortabel op voorsprong. Net als het weer was Villers-La-Ville toch erg onstuimig: ze wisten in de slotfase zich tot op 3-3 te hijsen en sleepten zo verlengingen uit de brand. Hierin werd niet gescoord, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Na een bloedstollend einde met in totaal slechts één misser wist underdog Villers-La-Ville de overwinning alsnog binnen te halen. Wat een comeback! Ook tweede provincialer Landen wist te stunten in de Croky Cup.

Verloren in eerste ronde Croky Cup

Villers-La-Ville verloor in de eerste ronde tegen Etterbeek, maar in de tweede helft voerde de tegenstander te veel wissels door. Villers-La-Ville vocht de nederlaag aan, waardoor ze toch nog naar de volgende ronde mochten. Een goede keuze dus, aangezien ze nu dus konden stunten tegen KVK Westhoek. Straf!

Hieronder zie je beelden van een wedstrijd van KVK Westhoek tegen KV Kortrijk, met icoon Glenn Verbauwhede als commentator.