Wie is Oleksandr Yakymenko, het 17-jarig talent uit Oekraïne dat debuteerde bij Club NXT in 1B?

Bij Club Brugge werkten ze de laatste jaren bijzonder hard aan hun jeugdopleiding, om het gat met clubs als KRC Genk en Anderlecht stelselmatig toe te fietsen. Op dat vlak leveren ze alleszins goed werk: Club NXT wist zich te kwalificeren voor de promotie play-offs - ze mogen zelf wel niet promoveren - in de Challenger Pro League. Helaas zagen ze door het succes ook wel wat talentjes vertrekken uit hun rangen. Maar niet getreurd, want er staat nog meer volk te wachten. Eén daarvan is Oleksandr Yakymenko. Maar wie is hij juist?

Wie is Oleksandr Yakymenko van Club Brugge/Club NXT?

Oleksandr Yakymenko is een Oekraïense, actieve voetballer van Club Brugge die uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Yakymenko is geboren op 4 november 2005 en werd onlangs dus zeventien jaar. De rechtsbuiten werd vorige zomer weggeplukt bij de U17 van Shakhtar Donetsk en speelde sindsdien bij de U18 van blauw-zwart. Zijn goede prestaties leverden hem de laatste weken enkele plekjes op in de selectie van Club NXT en afgelopen weekend was het zover: Yakymenko mocht tegen SL16 een minuutje opdraven en maakte daarmee zijn debuut in de tweede afdeling van ons voetbal.

Profcontract Club Brugge en Youth League

Het was overigens niet voor het eerst dat Yakymenko mocht meespelen bij Club NXT, want ook in de Youth League - waar enkel spelers onder de negentien jaar mogen aantreden - speelde hij één wedstrijd mee. Op de slotspeeldag kreeg Yakymenko een halfuur tegen Leverkusen. Een match die eindigde op 0-1 voor de Bruggelingen. Bij Club Brugge geloven ze in de kwaliteiten van de Oekraïner, want in december verlengden ze al zijn contract. We zijn benieuwd hoe hij zich de komende maanden ontwikkelt.

Ook interessant