Kneusje uit stad met nog geen 5.000 inwoners staat op 4 matchen van UCL-groepsfase ... zou het?

Komende dinsdag en woensdag worden de heenwedstrijden in de voorlaatste voorronde van de Champions League afgewerkt. Daarin helaas geen KRC Genk, want zij werden op pijnlijke wijze uitgeschakeld door het Zwitserse Servette. Wie wel nog kans maakt op het Kampioenenbal, is het verrassende KI Klaksvik De club uit de Faeroër eilanden schakelde na Ferencvaros ook BK Häcken uit en treft nu het Noorse Molde. Hoe dan ook, zelfs bij een nederlaag is Klaksvik zeker van de groepsfase in de Conference League. Een prachtig verhaal voor dit kneusje.

KI Klaksvik

KI Klaksvik is een semi-professionele club uit de Faeröer eilanden, een eilandengroep gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De club speelde nog nooit in een groepsfase van een Europees toernooi en heeft een totale teamwaarde van nog geen drie miljoen euro. Hun Europese campagne van dit seizoen is by far de beste uit de clubgeschiedenis, want nu zijn ze al verzekerd van de groepsfase van de Conference League. Heel straf voor een stadje met nog geen 5.000 inwoners.

Faeroër Eilanden Conference League

KI Klaksvik nam dit seizoen deel aan de eerste kwalificatieronde van de Champions League en nam het daarin op tegen Ferencvaros. Geen evidentie, want de Hongaren domineren hun competitie al jaren en namen in 2020/2021 nog deel aan de groepsfase van het Kampioenenbal. Ferencvaros was de grote favoriet, maar toch lieten ze zich verrassen door het kleine KI Klaksvik. In de Faeroër Eilanden werd het 0-0 en in Hongarije noteerden we een verrassende 0-3 eindstand. Een stunt van jewelste, en een serieuze uppercut voor de Hongaarse topclub.

KI Klaksvik Champions League

In de tweede voorronde van de Champions League - waar ook KRC Genk aan deelnam - stond Klaksvik tegenover BK Häcken, de Zweedse kampioen die een ronde eerder makkelijk won van The New Saints. Ook hier was Klaksvik de underdog, maar toch slaagden ze erin de Zweedse club uit te schakelen. Opnieuw werd het thuis 0-0, maar in Zweden werd het 3-3 en ging de match naar strafschoppen. In de penaltyreeks won KI met 3-4, waardoor ze nu doorstoten naar de voorlaatste voorronde van de Champions League. Daarin nemen ze het op tegen Molde, zeker geen betere tegenstander dan Ferencvaros en Häcken. Of met andere woorden: KI Klaksvik staat nog vier wedstrijden verwijderd van de groepsfase van het Kampioenenbal. Zou het?

De stuntoverwinning tegen Häcken werd uiteraard stevig gevierd!

En of de spelers als helden onthaald werden in hun thuisland: 

Ook interessant