Wie is Gift Orban, aanvaller van KAA Gent?

In de winter van 2023 haalde KAA Gent een nobele onbekende naar de Arteveldestad: Gift Orban. Lang zou hij echter niet onbekend blijven, want in zijn eerste maanden bij de Buffalo's knalde de Nigeriaan de ene bal na de andere tegen de netten. Inmiddels zit Orban al aan 32 doelpunten in 49 matchen voor KAA Gent. Ken je hem toch nog niet zo goed? Dan zal dat hieronder veranderen.

Wie is Gift Orban van KAA Gent?

Gift Orban is een actieve voetballer van KAA Gent, dat uitkomt in de Jupiler Pro League. Orban is geboren op 17 juli 2002 en is momenteel dus 21 jaar. De Nigeriaan kwam op 31 januari over van het Noorse Stabaek, voor €3,5 miljoen. Bij de Noren was Orban een sensatie: hij werd er topschutter in de tweede klasse met zestien goals en zeven assists en zorgde zo mee voor promotie. Bij Stabaek produceren ze overigens genoeg talent, ook Antonio Nusa van Club Brugge kwam bij hen vandaan. Al snel bleek Orban een schot in de roos voor de Buffalo's...

Gift Orban begin bij KAA Gent

Gift Orban was vorig seizoen één van de grootste sensaties die onze Belgische competitie deze eeuw had gekend. Hij knalde zich meteen in de harten van de fans: in zijn eerste zeven matchen in de JPL vond hij maar liefst negen keer het net. Als je weet dat hij ook in Europa vijf keer scoorde, kan je je wel voorstellen hoe groot de hype was. Die is in het seizoen 2023-2024 echter wat gaan liggen. Orban treft vooral raak in de Conference League, maar in de JPL kan hij zich nog moeilijk doorzetten. Inmiddels is hij zelfs zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Tarik Tissoudali.

Gift Orban opleiding en marktwaarde

Orban is een centrumspits en werd in mei van vorig jaar door Stabaek weggeplukt bij FC Bison, uit zijn thuisland Nigeria. Een goeie zet van Stabaek, want nog geen jaar later leverde hij hen al een dikke drie miljoen euro op. De marktwaarde van de groeibriljant staat momenteel zelfs al op €20 miljoen euro. Bij Gent hopen ze Orban de komende maanden voor een pak geld te kunnen verkopen.

Dat Orban de goal wel weet staan, is duidelijk:

Ook interessant