Wat zijn de eerste 10 matchen van Club Brugge in het nieuwe seizoen? Speelschema Club Brugge uitgelicht

Op vrijdag 28 juli 2023 wordt het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League officieel op gang getrapt. Donderdagmiddag om 12u werd de nieuwe kalender bekendgemaakt, waardoor we weten hoe de eerste speeldagen in de Belgische competitie er zullen uitzien. Een goede (of slechte start) kan meteen een effect hebben op het vertrouwen en de rest van het seizoen. Voetbalflitsen lichtte even de eerste tien wedstrijden van Club Brugge uit.

Tegen wie speelt Club Brugge haar eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen?

Ronny Deila zal zijn eerste competitiematch met Club Brugge afwerken op zondag 30 juli, drie dagen na de Europese thuiswedstrijd tegen Aarhus. Tegenstander: KV Mechelen in het eigen Jan Breydelstadion. Een week later trekt men naar Westerlo en op speeldag drie treffen ze KAS Eupen op verplaatsing. De eerste topper is op speeldag vijf, thuis tegen Genk. Een week later wordt 'de slag om Vlaanderen' afgewerkt in de Ghelamco Arena. Op speeldag acht treft Club Brugge rivaal Anderlecht en in het weekend van 7 oktober trekken ze naar Sclessin. Ook de openingswedstrijden van Anderlecht hebben we al even op een rijtje gezet.

club brugge eerste 10 speeldagen

Club Brugge seizoen 2022/2023

Zo zagen de eerste vijf wedstrijden van Club Brugge er vorig seizoen nog uit. Blauw-zwart stond op speeldag één meteen tegenover het sterke KRC Genk, maar kon de wedstrijd wel winnend afsluiten (3-2). Verder werd nog tegen Eupen, Zulte Waregem, OH Leuven en KV Kortrijk, vier ploegen die toch niet zoveel potten konden breken in het voorbije seizoen.

club brugge nieuwe seizoen eerste wedstrijden

Andreas Skov Olsen was vorig seizoen nog de eerste doelpuntenmaker van Club Brugge