Wie is Christian Kouam, de 17-jarige Belgische middenvelder van Bayern München?

Christian Kouam, de kans dat je ooit al van deze naam gehoord hebt, is zéér klein. En neen, we hebben het niet over Christian Kouamé, de ex-Anderlecht-aanvaller die nu uitkomt voor Fiorentina. Kouam is namelijk een 17-jarige middenvelder van Bayern München die over de Belgische nationaliteit bezit. De jonge Belg maakte op 12 september 2023 zijn debuut voor de nationale U18 en heeft een mooie toekomst voor zich. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Christian Kouam van Bayern München?

Christian Kouam werd geboren op 6 april 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. De defensieve middenvelder bezit zowel de Belgische als Duitse nationaliteit. Hij werd tot en met 2022 opgeleid bij de Kickers Offenbach, maar ruilde vorig jaar die club in voor Bayern München, waar hij aanvankelijk voor de U17 uitkwam. Sinds dit seizoen speelt hij voor de U19 van 'Die Rekordmeister'. In de UEFA Youth League kon hij op speeldag twee meteen scoren. Als invaller trof hij toen raak in de 3-2 nederlaag tegen FC Kopenhagen. Christian Kouam is een ijzersterke middenvelder van maar liefst 1,90 meter groot. Hij wordt gezien als een type Amadou Onana.

Christian Kouam Belgische U19

Christian Kouam kwam tot en met vorig jaar uit voor de Duitse nationale U17, maar koos dan om toch voor België uit te komen. En zo geschiedde: op 12 september 2023 maakte hij zijn debuut voor de Belgische U18 in de oefenmatch tegen Zweden (1-3 zege). Tegen Engeland mocht hij op 11 okotober een volledige match spelen en ook tegen Zuid-Korea kreeg hij 32 minuten. We spreken hier over een toptalent die onlangs België boven Duitsland koos. Een naam om in de gaten te houden. Wie weet breekt hij zelfs ooit door bij Bayern München...

Kouam maakte tegen Zweden zijn debuut voor de Belgische U18:

Kouam scoorde in de Youth League tegen Kopenhagen: 

Ook interessant