Nederlanders vellen verrassend oordeel over Verbruggen na EK-kwalificatie en bizar optreden

Ook bij Nederland hebben ze het geflikt: Oranje kwalificeerde zich zaterdagavond met enige moeite voor het Europees Kampioenschap in Duitsland van volgende zomer. In doel stond een oude bekende: Bart Verbruggen. De ex-keeper van Anderlecht lijkt de nieuwe nummer één van Nederland te worden, maar speelde zich tegen Ierland niet meteen in de kijker. Althans, niet op een positieve manier. Hij ging gruwelijk in de fout, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zijn landgenoten zijn toch nog niet helemaal overtuigd.

Bart Verbruggen Oranje vs Ierland

De goal van Wout Weghorst bleek uiteindelijk voldoende voor Nederland om zich te kwalificeren voor het EK. Even leek het nog helemaal mis te gaan, toen Bart Verbruggen een bal pardoes door de benen liet en de bal niet tijdig voor de lijn kon stoppen. De lijnrechter trad hem echter bij. Een zucht van opluchting voor Verbruggen, want het had een wereld van verschil kunnen zijn.

Bekijk hieronder de blunder:

Bart Verbruggen vs Griekenland

Na de match tegen Griekenland van vorige maand waren veel Nederlanders nochtans zeker dat ze de nieuwe vaste nummer één van Oranje hadden gevonden.

"Sowieso onze nummer één"

"Hoe goed is Bart Verbruggen? Zo kalm vanavond, hij eiste alles op!" 

Ook interessant