Amper 16 en nu al €1,5M waard ... Belgisch toptalent meest waardevolle speler in 2de Klasse

De meeste voetbalfans kennen hem nog niet echt, maar volgens vele trainers, analisten en voetbalkenners staat er een mooie toekomst op hem te wachten. Het gaat over Konstantinos Karetsas, momenteel actief bij (Jong) Genk. Hij is geboren op 19 november 2007 en is dus nog maar zestien jaar oud. Ondanks zijn jeugdige leeftijd en amper tien wedstrijden op het 'hoogste' niveau, heeft hij nu al een marktwaarde van 1,5 miljoen euro. Dat maakt hem de duurste speler in de Challenger Pro League!

Konstantinos Karetsas

Konstantinos Karetsas is amper zestien jaar oud en speelt sinds begin 2023 voor KRC Genk. Hiervoor kwam hij een kleine drie jaar uit voor RSC Anderlecht, hoewel hij eerder ook al werd opgeleid bij de Limburgers. De Belgische middenvelder die geboren werd in Genk, maar ook Griekse roots heeft, speelde dit seizoen al tien wedstrijden voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Met drie goals en één assist begon hij best goed aan het seizoen, zeker gezien zijn jeugdige leeftijd. De jonge Karetsas wordt gezien als één van de grootste talenten van ons land.

Meest waardevolle speler

Amper zestien jaar oud en nu al de meest waardevolle speler in de Challenger Pro League. Konstantinos Karetsas krijgt die eer. De Belgische middenvelder met Griekse roots heeft nu al een marktwaarde van 1,5 miljoen euro en doet beter dan spelers als Victor Barbera, Zinho Gano, Roméo Vermant en Tom Reyners. Zijn marktwaarde is weliswaar niet veranderd sinds de laatste update, maar toch staat hij nog altijd op nummer één in de Belgische tweede klasse. Er staat hem met andere woorden een mooie toekomst te wachten, en iemand die vrij snel zijn debuut zou kunnen maken voor de A-ploeg van Genk!

Karetsas Griekenland

Zoals we eerder al zeiden, heeft Karetsas ook Griekse roots, zoals je misschien wel kon vermoeden. Dat wil zeggen dat hij in principe ook voor dat land kan kiezen. Het zou een serieuze aderlating zijn moest België haar toptalent (en een toekomstige Rode Duivel) kwijtspelen. Karetsas is op dit moment Belgisch jeugdinternational, maar zou open staan voor een selectie voor (Jong) Griekenland. Indien je nog meer wilt te weten komen over de jonge Karetsas, dan raden wij jou aan om volgend artikel te lezen.

Bekijk hieronder een heerlijk doelpunt van de jonge middenvelder: