Genk-flop VOLLEDIG afgekraakt door landgenoten na 0-2 nederlaag: "Als hij een voetballer is, ben ik Messi"

Enes Ünal is een 25-jarige spits van Getafe met een verleden bij KRC Genk. De Limburgers huurden hem in 2015 voor een half seizoen van Manchester City, maar zou er slechts twee goals scoren in veertien matchen. We moeten dan ook helaas constateren dat hij zijn stempel van toptalent niet kon drukken. Ünal speelde later nog voor NAC Breda, Twente, Villarreal, Levante en Valladolid. Nu is hij de eerste spits van Getafe én van het Turks nationaal elftal. Daar heeft hij echter veel tegenstanders, net zoals Bongonda bij de inwoners van DR Congo.

Enes Ünal vs Kroatië

Turkije won afgelopen zaterdag nog wel haar eerste EK-kwalificatiematch van Armenië, maar dinsdag ging het thuis kansloos onderuit tegen Kroatië (0-2). Met ook nog Wales in deze groep wordt het geen sinecure om zich te plaatsen voor het EK in Duitsland. De ex-Genk-aanvaller was dan ook de gebeten hond bij zijn landgenoten. Ünal stond zoals wel vaker in de spits bij Turkije, maar kon absoluut geen potten breken. Zijn statistieken zijn ook niet om over naar huis te schrijven: drie goals in 32 interlands. Eén goal in een oefenmatch tegen Tsjechië en twee doelpunten tegen godbetert Andorra. Voetbalflitsen bundelde enkele negatieve tweets waarin hij volledig afgekraakt wordt!

"Enes Unal's bijdrage aan het team is nul. Hij heeft amper drie doelpunten gemaakt in 30 wedstrijden. Waarom staat hij in de basis?" 

"Er zitten drie doelpunten tussen Enes Unal en mijn nationale team carrière" 

"Zolang Enes Unal geselecteerd is, zal ik nooit meer naar een Turkse wedstrijd kijken. Schande over mijn moeders leven. 85 miljoen mensen en we kunnen geen elf goede spelers opstellen. Rot op jongens" 

"Enes Unal mag niet in de nationale ploeg zitten worden gezet omdat hij eens een goal maakt"

"Enes Unal kan alleen de derde of vierde spits van het nationaal elftal worden. Hij heeft niet de kwaliteit van een eerste spits" 

"Als Enes Unal een voetballer is, ben ik Messi" 

"Enes Unal heeft drie doelpunten gescoord, waaronder twee tegen Andorra" 

Enes Ünal vs Girona

Opvallend: bij de Getafe-fans is hij wel geliefd. Hij scoort er dan ook de ene goal na de andere, bijvoorbeeld tegen FC Girona.

"Ünal zal mooie herinneringen achterlaten in Getafe. Wat een geweldige speler."

"Hoe belangrijk is Enes Ünal voor Getafe!"

"Ondanks alles heeft Enes Ünal een geweldig seizoen achter de rug."

"Hoe goed is Enes Ünal. Opschrijven, Atlético."

"Enes Ünal is zo underrated man."

"Enes Ünal speelt opnieuw een sterk seizoen."

"Er wordt te weinig gezegd dat Enes Ünal de grootste atleet is in de geschiedenis van de sport."

Ook interessant