Deze duels worden niet afgewerkt op de traditionele slotspeeldag

De slotspeeldag in de Jupiler Pro League wordt traditioneel op dezelfde dag afgewerkt met alle duels die ook op hetzelfde uur starten. Sinds kort besliste de kalendercommissie om alle ploegen waar het resultaat geen invloed meer heeft op de play-offs een dag eerder te laten doorgaan. 

Standard - Eupen

Voor zowel Standard en Eupen staat er niks meer op het spel. De Rouches zijn zeker van de Europe Play-offs en ook KAS Eupen kan de Relegation Play-offs niet meer ontlopen. Een dertiende plaats is het hoogst haalbare voor Eupen, op voorwaarde dat OH Leuven verliest. Bij de vier ploegen die spelen tegen degradatie vindt er geen halvering van de punten plaats, dus in principe maakt dit geen verschil. 

Anderlecht - Kortrijk

Ook het duel tussen RSC Anderlecht en KV Kortrijk wordt een dag voor de officiële slotspeeldag afgewerkt. Net als Eupen is ook KV Kortrijk zeker van de Relegation Play-offs. Anderlecht kwalificeerde zich al voor de Champions’ Play-offs, maar zij kunnen natuurlijk elk punt nog gebruiken.

Ander aanvangsuur

Naast de verschuivingen naar zaterdag worden er ook twee duels vroeger afgewerkt op zondag. Zo starten STVV - Club en Antwerp - Union respectievelijk om al 13u30 en 16u00.

Poll JPL