Dante Vanzeir gespreksonderwerp nr. 1 bij NY Red Bulls na opvallende prestatie in bekermatch (VIDEO)

Dante Vanzeir nam het zondagnacht met de New York Red Bulls op tegen Atletico San Luis. Geen gewone wedstrijd, want het ging om een duel in de Leagues Cup, een bekertoernooi tussen ploegen uit de MLS en Mexico. Onze Belgische aanvaller was de grote held met beide doelpunten in de 2-1 overwinning!

Dante Vanzeir vs Atletico San Luis

Het wedstrijdverloop tussen New York Red Bulls en Atletico San Luis was echt spectaculair. In de 91ste minuut mochten de Mexicanen een strafschop nemen bij een 1-1 tussenstand. New York-doelman Carlos Coronel stopte echter de penalty en zette niet veel later een tegenaanval op gang. Vanzeir scoorde bijgevolg in de 92ste minuut de 2-1. Zijn ploeg wint zo zijn poule en gaat als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Het was Vanzeir's vijfde doelpunt van het seizoen.

Hier zie je Vanzeir's openingsdoelpunt net voor het uur:

De winning goal van Vanzeir in de extra tijd:

Hier kan je de knotsgekke slotfase nog eens herbekijken. Eerst stopt de doelman van NYRB een strafschop en niet veel later scoort Vanzeir aan de overkant de winning goal:

Uiteraard waren de Amerikaanse fans enorm blij met de prestatie en doelpunten van Dante Vanzeir:

"Goede kopbal van Vanzeir"

"Vanzeir is mijn MOTM"

"Vanzeir en Coronel verdienen allebei de MOTM-award"

"Moeilijk om een man van de match te kiezen. Coronel en Vanzeir verdienen het allebei"

"Het is zo lang dat we nog iets hadden om voor te juichen bij Vanzeir"

Dante Vanzeir vs Cincinnati

NY Red Bulls stond eind mei in de US Open Cup - de Amerikaanse bekercompetitie - tegenover Cincinnati. In minuut 92 leken ze op weg naar de uitschakeling, maar was het Dante Vanzeir die met een heerlijke volley voor de gelijkmaker zorgde. Na zijn goal reageerden de fans echter verrassend positief, want later miste Vanzeir nog een strafschop:

"Ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou zien."