Anderlecht-speler kwam volgens analist goed weg tegen Gent: "Had 3x geel moeten krijgen"

René Vandereycken is de vaste columnist van Het Nieuwsblad. De voormalige bondscoach van België liet zich maandag uit over Thomas Delaney van Anderlecht. Hij vond dat de Deense middenvelder goed weg kwam met slechts één gele kaart in de topper tegen Gent. Tegelijkertijd was hij van mening dat Delaney veel voorzichter moet handelen met zijn ervaring...

René Vandereycken Thomas Delaney

"Door de hoge druk waren er veel duels. Dan maak je automatisch ook meer overtredingen omdat je af en toe te laat komt. Delaney van Anderlecht mocht van geluk spreken. Hij is een harde middenvelder die agressiviteit brengt. Niet dat hij doodschoppen uitdeelde, maar hij had wel drie gele kaarten moeten krijgen - al kan dat natuurlijk niet. Ik begrijp niet goed hoe zo'n ervaren speler nog zulke tackles inzet terwijl hij al geel heeft. Hij zal absoluut overtuigd zijn geweest dat hij de bal zou spelen, maar kwam toch te laat. Daar had hij voorzichtiger moeten zijn.", aldus René Vanderyecken in zijn wekelijkse column bij Het Nieuwsblad. Thomas Delaney werd ook al streng aangepakt door de Anderlecht-fans.

rene vanderyecken gent anderlecht thomas delaney

René Vandereycken penalty Club-KV Mechelen

René Vandereycken liet zich eerder dit seizoen ook al uit over een penaltyfase van Club Brugge tegen KV Mechelen. Hoewel veel kijkers vonden dat blauw-zwart geen penalty had verdiend, wist ex-bondscoach René Vandereycken te vertellen dat de strafschop volgens hem wel gerechtvaardigd was. “De 1-1 kwam er na een penalty. Het spijt me, maar ik vond die strafschop volkomen terecht. Ik hoorde al zeggen – Als dat al wordt gefloten, dan zullen er veel penalty’s worden gefloten –, maar dat is geen rechtvaardiging om die strafschop niet te fluiten. Het spijt me. Er was een contact op de achillespees van de Brugse aanvaller. Als iemand wordt aangetrapt zonder de bal is het toch fout? Die speler moet daarvoor zelfs niet omvervallen. Waarom zou een fout binnen de grote rechthoek zwaarder moeten zijn dan erbuiten vooraleer hij gefloten wordt?”, aldus René Vandereycken in Het Nieuwsblad.

penalty club brugge kv mechelen rené vandereycken

Beoordeel hier nog eenmaal de penaltyfase:

Ook interessant