Deze nieuwigheden kan je verwachten in FIFA 23, waaronder cross-play

Het voetbalseizoen nadert stilaan zijn einde, en zo ook FIFA 22. Het voetbalspel van EA is immens populair bij vele voetbalfans en zoals elk jaar komen de geruchten over de nieuwe editie, FIFA 23 in dit geval, naar buiten. Tom Henderson van Xfire, een organisatie die vaak met zeer accurate geruchten naar buiten komt, heeft bevestigd dat in FIFA 23 cross-Ppay zal worden geïntroduceerd en nog veel meer. 

Cross-play

Het meest bijzondere gerucht is dat de game voor het eerst in haar geschiedenis cross-play krijgt. Dit betekent dat spelers op PlayStation, Xbox en PC, samen en tegen elkaar kunnen spelen. Het is iets wat andere games al langer hadden, en nu dus ook FIFA

WK-licentie

Een ander leuk gerucht is dat EA ook deze editie de WK-licentie zal hebben voor het WK in Qatar. Dit zagen we al in voorbije edities toen EA ook de licentie had. Zo was er in 2018 de WK-gamemodus. Spelers konden zo online en offline het echte WK-toernooi spelen. Wat extra bijzonder is, is dat EA ook de WK-licentie heeft voor het vrouwenvoetbal.

Het zal de naam 'FIFA' behouden

Er was eerder dit jaar nog sprake dat de samenwerking tussen EA en FIFA zou stoppen, maar het lijkt erop dat de samenwerking nog minstens een jaar stand zal houden. EA begon na te denken over een merkverandering, maar die zal (dit jaar alleszins) nog niet plaatsvinden.