KV Kortrijk reageert op Kabasele, die hen als meest racistische club van België bestempelde

Vorige week liet Christian Kabasele in Sport/Voetbalmagazine weten dat het racismeprobleem in de Belgische competitie zich voornamelijk bij KV Kortrijk bevindt. De opmerking ging niet onopgemerkt voorbij en KV Kortrijk nodigt Kabasele nu zelfs uit op de club, om hem het tegendeel te bewijzen.

“Die uitspraak was méér dan een brug te ver”, vertelt algemeen manager Matthias Leterme. “Het is een affront voor al wie bij de club betrokken is, want dit gaat over fundamentele waarden en normen die iedereen hier hoog probeert te houden.

“We boden hem wel alvast onze excuses aan, omdat er inderdaad altijd individuen zijn met slechte bedoelingen. Hij aanvaardde ze. We nodigden hem daarbovenop ook uit om eens kennis te komen maken met onze club. Dan kan hij aan Ezekiel, Kumordzi, Koita, Camara en Toualy vragen in hoeverre wij een racistische club zijn. Ik denk dat onze donkere jongens de beste referentie zijn om daarover te oordelen en om die verkeerde perceptie die bij hem gegroeid is de wereld uit te helpen. Hij heeft alvast beloofd om af te komen en dat zouden wij heel fijn vinden”, besluit Leterme.