34-jarige Real Madrid-legende zit sinds enkele dagen zonder club .. 5x UCL en 6x La Liga gewonnen!

Marcelo Vieira da Silva Junior, kortweg Marcelo, hoeven we natuurlijk niet meer aan jou voor te stellen. De Braziliaanse linksachter speelde maar liefst 546 wedstrijden voor Real Madrid, scoorde daarin 38 keer en gaf ook 103 assists. Hij heeft een prijzenkast om u tegen te zeggen: vijf maal de Champions League gewonnen, zes keer La Liga, vier keer het WK voor clubs, drie keer de UEFA Supercup, twee keer de Copa del Rey en vijf keer de Spaanse Supercup. En dat allemaal met de Koninklijke.

Marcelo

Marcelo werd opgeleid bij Fluminense, maar maakte in 2007 de overstap naar Real Madrid voor 6,5 miljoen euro. Daar zou hij tot september 2022 vertoeven, maar liefst vijftien jaar dus. De Griekse topclub Olympiakos kon hem toen transfervrij oppikken en zou pas de derde club zijn uit Marcelo's voetballoopbaan. Dat was echter een avontuur van korte duur, want de 58-voudig Braziliaans international is er alweer vertrokken.

Olympiakos

Marcelo speelde amper tien wedstrijden voor Olympiakos Piraeus, waar ook zijn maatje James Rodriguez actief is. De linksachter kampte met enkele blessures en hij besloot enkele dagen geleden dan ook om al een punt te zetten achter zijn passage bij Olympiakos. Hij bedankte op sociale media echter de Griekse fans en heeft zeker geen revanchegevoelens tegenover hen. Dat wil zeggen dat deze Real-legende en ex-topvoetballer momenteel gratis opgepikt kan worden. Marcelo is 34 jaar en heeft nog een marktwaarde van 2,5 miljoen euro. We kunnen het niet voorstellen dat zijn carrière er nu al opzit! Wie pikt hem op?

marcelo transfervrij

Marcelo vormde ooit nog een dodelijk duo met Cristiano Ronaldo op de Madrileense linkerflank. Er zijn zelfs geruchten dat beide spelers herenigd kunnen worden bij Al-Nassr.

Ook interessant