Met goals en assists... 3 Belgische toptalenten spelen hoofdrol in Nederlandse 2e Klasse, 5-4!

Maandagavond stond er een leuke wedstrijd op het programma in de Keuken Kampioen Divisie ofwel de Nederlandse Tweede Klasse. De beloften van Ajax (Jong Ajax) namen het op tegen Jong PSV. Bij beide teams was er een Belgisch linkje te bespeuren. Bij de Amsterdammers stond het zeventienjarige toptalent Mika Godts in de basis en bij de bezoekers stonden Ismael Saibari en Fedde Leysen tussen de lijnen. De drie toptalenten hadden allemaal hun aandeel in de knotsgekke 5-4 zege voor de thuisploeg.

Mika Godts Jong Ajax

Het Belgische toptalent ruilde begin januari KRC Genk in voor een avontuur bij Ajax. Hij tekende er een contract voor twee -en een half jaar. Op negen april mocht hij zelfs al proeven van minuten bij de hoofdmacht van Ajax in een invalbeurt tegen Fortuna Sittard. Maandagavond nam Mika Godts de 2-0 voor zijn rekening met een knappe goal. Uiteindelijk eindigde de partij op 5-4 in het voordeel van Jong Ajax.

Bekijk hieronder de 2-0 van Mika Godts tegen Jong PSV:

Ismael Saibari Jong PSV

De Spaanse Marokkaan speelde in de jeugd voor RSC Anderlecht en KRC Genk. In de zomer van 2020 verliet hij Limburg om voor Jong PSV te gaan voetballen. Inmiddels maakt de 22-jarige aanvallende middenvelder deel uit van de A-kern. Hij speelde dit seizoen al zestien wedstrijden voor PSV, deze bestonden weliswaar vooral uit invalbeurten. Maandagavond was hij misschien wel de beste man op het veld. Met één goal en twee beslissende passes had hij een voet in drie van de vier goals van Jong PSV. Hij kon ik het verleden voor de Rode Duivels kiezen, maar besloot toch voor Marokko te gaan. Wil je meer te weten komen over Ismael Saibari? Lees dan hier meer.

Fedde Leysen Jong PSV

Het negentienjarige talent speelt al sinds 2019 voor de jeugd van PSV. Hij doorliep de jeugdafdelingen bij OH Leuven. De centrale verdediger van Jong PSV scoorde maandagavond zijn tweede treffer in de Nederlandse Tweede Klasse. In tegenstelling tot de twee voorgaande heren kreeg Fedde Leysen nog geen kans bij het eerste elftal. Naast centraal in de as van de defensie kan hij eveneens op de linkervleugel uit de voeten. Duidelijk een jong talent om in de gaten te houden!

Mika Godts debuut Ajax

Eerder dit seizoen speelde Ajax tegen Fortuna Sittard. Ze wonnen de wedstrijd makkelijk met 4-0 en dus was er plaats voor het debuut van Mika Godts. De fans waren toen al lovend over hem.

Mika Godts goal op debuut voor Jong Ajax

In januari kocht Ajax het jonge talent over van Genk voor een transfersom van om en bij de één miljoen euro. Godts doorliep zijn jeugd bij Anderlecht en later bij de Limburgers. Eerder dit jaar mocht hij voor het eerst debuteren voorde beloften van Ajax. En hij deed dit met glans door kort na rust zijn klasse te tonen met een sologoal vanaf de middenlijn. Na de wedstrijd zei het Belgische toptalent het volgende: "Ik was blij om mijn debuut te maken voor deze mooie club en mijn spel te laten zien, gelukkig ook met een goaltje. Het maken van doelpunten en dribbels zit wel in me."

Ook interessant