Gent-flop helemaal afgekraakt na 1-1 gelijkspel vs nr. 151 op FIFA-ranglijst: "Should get out!"

Buiten het Europees continent is men reeds begonnen met de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2026. Zo ook in Afrika, waar deze week speeldag één werd afgewerkt. In een eerste fase worden 54 Afrikaanse ploegen verdeeld in negen poules van zes ploegen. De groepswinnaars gaan rechtstreekse door naar de tweede en laatste fase, terwijl de tweedes overgaan naar de play-offs. Nigeria is een poule met Zimbabwe, Rwanda, Zuid-Afrika, Lesotho en Benin groepsfavoriet, maar raakte op speeldag één niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lesotho. Vooral ex-JPL-spits Taiwo Awoniyi was de gebeten hond bij de Nigerianen.

Taiwo Awoniyi vs Lesotho

Nigeria is het nummer 39 op de FIFA-wereldranglijst, terwijl Lesotho op plek 151 stond. Toch raakten 'The Super Eagles' thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Afrikaans kneusje. Taiwo Awoniyi, tegenwoordig actief bij Nottingham Forest in de Premier League, speelde een draak van een match en kreeg veel negatieve feedback. De Nigeriaanse aanvaller kwam in het verleden nog uit voor Moeskroen (top) en KAA Gent (flop), en miste tegen Lesotho heel wat kansen. Ondertussen heeft Awoniyi de selectie verlaten wegens een blessure. Voetbalflitsen bundelde de beste tweets.

"Awoniyi moet eruit. Overschat"

"Vreselijke eerste helft. Hoe kon Taiwo Awoniyi vanop die positie missen?" 

"Slechte misser van Awoniyi, slechte misser"

"Hoe kan Taiwo Awoniyi starten ten voordele van betere spitsen zoals Victor Boniface, Moffi en Adam als Osimhen geblesseerd is?" 

"Hij moet eruit" 

"Speelde hij gisteren mee?" 

"Hij verlaat de selectie omdat hij voor een leeg doel miste" 

"Hij was niet beschikbaar gisteren. Het was alsof hij nooit aanwezig was" 

"Hij heeft ons gisteren teleurgesteld" 

Taiwo Awoniyi vs Manchester United

Na passages bij Moeskroen en KAA Gent - waar hij eigenlijk door de mand viel - voetbalt Taiwo Awoniyi tegenwoordig bij Nottingham Forest in de Premier League. De Nigeriaan had vorig seizoen wat aanpassingstijd nodig, maar kwam er op het einde helemaal door. Die vorm pakte hij mee naar de huidige campagne, want de spits scoorde reeds vier goals in tien matchen. Ook tegen Manchester United vond hij dit seizoen al het net.

"We werden nog niet met hem gelinkt, maar ik vraag me af hoeveel Taiwo Awoniyi zou kosten."

"Awoniyi is een topspeler. Op hetzelfde niveau als Rashford."

"Ik kan niet wachten op de partnership tussen Osimhen en Awoniyi op de Afrika Cup."

Ook interessant