Van C. Ronaldo naar Kompany: “De eerste keer dat je hem ziet, is het wel vreemd”

Marko Pjaca (24), de Juventus-huurling bij Anderlecht is vast de enige speler in de kern die Cristiano Ronaldo persoonlijk kent. In Italië was de Portugees namelijk ‘zijn’ kapitein. Hier in Brussel moet hij naar Vincent Kompany luisteren, maar ook dat ziet hij helemaal zitten!

“De eerste keer dat je hem ziet, is het wel vreemd”, vertelt Pjaca in HLN. “Hij is een wereldster, maar na een tijdje besef je dat hij een doodgewone gast is. En een geweldige ploegmakker ook. Hij praat met je, geeft je tips én met zijn professionalisme is hij een geweldige motivator.”

“Toen we terugkwamen van een vriendschappelijk duel stond iedereen klaar om naar huis te vertrekken, Cristiano niet. Die trok naar de fitness. Wel, de volgende keer blijf je óók langer en duik je de 'gym' in. Als Cristiano spreekt, dan luister je. Zo simpel is het.”

Kompany

Toen Kompany mij belde en het project van Anderlecht uit de doeken deed, heb ik trouwens niet getwijfeld. Het voetbal is een universele taal en we begrepen elkaar meteen. Eens we al zijn ideeën op het veld kunnen vertalen, zullen veel ploegen grote ogen trekken.