Straf! Ex-Genk-middenvelder blinkt uit in de Engelse tweede klasse: "Turned into prime Jay-Jay Okocha!"

Waar is de tijd dat de Nigeriaanse Wilfred Ndidi nog in de Jupiler Pro League speelde, bij KRC Genk... Toen nog een jong veulen, die het elke middenvelder bijzonder moeilijk maakte met zijn drive en energie. In de jaren die daarop volgden,werd hij zelfs sterkhouder in de Premier League bij Leicester City. Zaterdag blonk hij uit tijdens een 1-0 overwinning tegen Bristol City. Eerder vandaag werd een andere ex-JPL-speler rechtstreeks van het veld gestuurd na een tackle met gestrekt been. Het enige doelpunt in de match tegen Bristol kwam op naam van de 36-jarige Jamie Vardy. Ndidi viel goed in de smaak bij de Engelse fans vanwege zijn goede prestaties als box-to-box middenvelder. Voetbalflitsen vond enkele positieve reacties op 'X':

Ndidi vs Bristol City

"Deze Ndidi transformatie."

"Wilf Ndidi is veranderd in prime Jay-Jay Okocha."

"De uitblinkers waren voor mij Abdul, Ndidi en Winks. Faes was ook goed."

"We moeten Ndidi's contract verlengen. Ik dacht echt niet dat hij zou passen in het systeem van Enzo en dat we hem moesten verkopen 12 maanden voor zijn contract afliep. Het zou slecht zijn als hij gratis vertrekt."

"Ndidi keert terug in de tijd. Ongelooflijk opnieuw vandaag."

"Ik zou het geweldig vinden als je Enzo zou kunnen vragen naar het verhaal achter de Ndidi-transformatie van enforcer naar tricky-footed creator. Wat zag Enzo dat anderen (inclusief Ndidi) niet zagen? Hoe reageerde Ndidi op het aanbod voor een nieuwe rol? Een fascinerende ontwikkeling."

"Nog iets... Welke magische knop heeft Enzo gevonden met Ndidi en Vestergaard? Brilliant."

Ook interessant