Wie is Arne Engels, jeugdproduct van Club Brugge en spelend bij Augsburg?

Net als zoveel eersteklassers werd er bij Club Brugge de laatste jaren enorm ingezet op de jeugdwerking. Dat loonde al, want met Charles De Ketelaere, Loïs Openda en Ignace Van der Brempt haalde blauw-zwart heel wat geld binnen. Af en toe zijn er echter talentjes die door de mazen van het net glippen. Eén daarvan is Arne Engels, tegenwoordig actief bij Augsburg in de Bundesliga.

Arne Engels Club Brugge Augsburg

Arne Engels werd geboren op 8 september 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. De middenvelder maakte in 2015 de overstap van KAA Gent naar Club Brugge, waar hij jaren te boek stond als een groot talent. Vorig seizoen speelde hij vijftien wedstrijden in de Challenger Pro League, waarin hij goed was voor twee goals en zes assists. Zo was hij toen de meest beslissende speler van Club NXT en voerde hij ook lange tijd het assistklassement aan in de Challenger Pro League. Een kans in het A-elftal kreeg hij niet, dus verkaste Engels naar Augsburg. Daar wierp hij zich al snel op tot revelatie: in achttien Bundesligamatchen was hij goed voor vier assists. Dit seizoen is hij geen onbetwiste basisspeler, maar met één goal en drie assists in tien matchen doet hij het lang niet onaardig. Hij is ondertussen €7,50 miljoen waard.

Arne Engels EK U21 België

Met zijn ervaring was Engels als kapitein één van de leiders bij Club NXT. Hij werd meestal als nummer acht of rechter middenvelder uitgespeeld en stond bekend om zijn fantastische traptechniek. Zo scoorde hij twee seizoenen geleden een fenomenale vrije trap in de Youth League tegen RB Leipzig. Over die Youth League gesproken... Daarin wist Engels al meermaals uit te blinken. In veertien matchen scoorde hij drie keer en gaf hij nog vier assists. Engels speelt ook in de nationale jeugdreeksen van België. In maart 2023 debuteerde bij voor de beloften. Onder het bewind van nieuwe beloftecoach Gill Swerts was Engels twee keer trefzeker in vier partijen, in de EK-kwalificatiecampagne.

De heerlijke goal van Arne Engels tegen RB Leipzig:

Ook interessant