Wie is Sam De Grand, de Nederlandse linksachter van Lommel met een verleden bij OHL, RSCA en Genk?

Sam De Grand is een jonge linksback die begin 2023 KRC Genk inruilde voor Lommel SK. Bij de hoogvlieger uit de Challenger Pro League is hij een vaste waarde. De Nederlandse verdediger mocht vorig seizoen al wat ervaring op doen in 1B én de Youth League, maar is pas dit seizoen een echte titularis. Tijd om De Grand wat beter te leren kennen. 

Wie is Sam De Grand Lommel SK?

Sam De Grand werd geboren op 5 oktober 2004 en wordt binnenkort negentien jaar oud. De Nederlander werd opgeleid bij OH Leuven, RSC Anderlecht en KRC Genk. Eind januari 2023 ruilde hij de Genkies in voor provinciegenoot Lommel SK. Daar kon de linksback in de degradatie-playoffs al 498 speelminuten verzamelen, alvorens dit seizoen als titularis aan te vatten. In de eerste vier matchen van het nieuwe seizoen miste hij geen enkele minuut en kon de jonge Sam De Grand de nodige indruk maken, met 12/12 en slechts één tegengoal.

Sam De Grand Nederlands jeugdinternational

Opvallend is dus dat Sam De Grand geen Belg is, maar wel een Nederlander. Hij mocht op 28 maart 2022 62 minuten spelen voor de U18 van Nederland, en scoorde daar als linksmidden tegen Duitsland in een 1-4 zege. De Grand stond toen samen op het veld met onder meer Olivier Aertssen, Sil Swinkels, Sem Dekkers, Dave Kwakman, Julian Brandes, Jaydon Banel en Sten Kremers, allemaal jonge, talentvolle Nederlanders. Momenteel is hij geen jeugdinternational meer, maar als hij deze goede vorm blijft vasthouden, zit die kans er zeker in! De Grand speelt bij Lommel met het rugnummer 79.

Sam De Grand opleiding OHL, Anderlecht en Genk

“Waarom ik als Nederlander in Tielt-Winge woon? Omdat de eerste jaren van mijn jeugdopleiding bij OH Leuven waren. Dan ging het richting Anderlecht en daarna kwam ik bij Genk terecht. Ik ben momenteel bezig om mijn rijbewijs te halen. Op het theoretisch examen was ik van de eerste keer door. Ik wil alles op het voetbal zetten en daarom overweeg ik ook om een appartement te zoeken in Lommel.”, klonk het bij Sam De Grand toen hij begin dit jaar Genk inruilde voor Lommel. Een naam om in de gaten te houden!

Twee jaar terug zat De Grand nog bij OH Leuven:

Ook interessant