Enkele grote verrassingen... zo zou de JPL-stand in 2023 eruitzien! Genk op 3, Club Brugge op 9

We komen dichter en dichter bij het einde van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League. In de resterende drie wedstrijden staat voor heel wat ploegen nog veel op het spel. Zo is er nog één ticket over voor de Champions Play-offs. Maar ook onderin is het spannend in de strijd om het behoud. Veel zal afhangen van de vorm waarin de clubs momenteel verkeren. Wij bij Voetbalflitsen hebben de ranking opgemaakt van onze Belgische Eerste Klasse met enkel de wedstrijden in 2023. Daarin zien we toch enkele verrassingen. Eerder maakten we ook al een JPL-ranking indien een wedstrijd na 60 minuten werd afgefloten.

Jupiler Pro League-stand enkel 2023

Rekening houdend met enkel de wedstrijden in 2023 zou Union SG de fiere leider zijn. De mannen van Karel Geraerts doen het dit seizoen alweer uitstekend. De leider in het gewone klassement, KRC Genk, vinden we hier terug op plek drie. De grootste verrassing is misschien wel de nummer vier in deze stand: Charleroi. Uit hun laatste dertien duels behaalden ze 25 punten en doen ze nog steeds mee voor de Europe Play-offs. Voor Club Brugge is 2023 nog geen al te leuk jaar gebleken. Blauw-zwart behaalde amper 18/39 en zal nog moeten knokken voor een plekje in de top vier. Onderin zien we dat KV Oostende, Seraing en Eupen het eveneens niet onder de markt hebben. 

Jupiler Pro League-stand in 2023

Afgelopen weekend won Union SG in eigen huis met 2-1 van STVV. Teddy Teuma en co spelen weer een seizoen om U tegen te zeggen. Bekijk hieronder de winning goal van Cameron Puertas Castro:

Ook interessant