Op een zucht van Ligue 1... Succesvolle ex-JPL-coach met Franse traditieclub op 1 match van promotie

Na amper één seizoen in Tweede Klasse lijkt het Franse Metz opnieuw op weg naar de Ligue 1. Vrijdagavond wonnen ze met 0-1 op het veld van Sochaux en concurrent Bordeaux verloor met 1-0 bij Annecy. Door deze uitslagen ligt het Metz in poleposition om volgende week de promotie in de wacht te slepen. Opvallend is de trainer van de traditieclub. De coach is namelijk niemand minder dan Laszlo Bölöni. 

Bölöni FC Metz

De Roemeense coach kende heel wat successen in België bij Standard en Antwerp. Met de Rouches pakte Bölöni in 2009 de landstitel en ook met Antwerp zorgde hij voor mooie eindklasseringen in de Jupiler Pro League. Later was hij ook nog even trainer van KAA Gent, maar na slechts drie wedstrijden was dat avontuur al over. Sinds juni 2022 is de succesvolle coach nu dus aan de slag in Frankrijk. Het zou mooi zijn mocht Bölöni erin slagen om de promotie met Metz af te dwingen.

Na het fluitsignaal hoorde iedereen van Metz dat Bordeaux verloren had en wat volgde was een ware vreugde-uitbarsting. Iets van het vel en de beer...: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link