EK-tegenstander van België in de problemen: kapitein en MVP out tot eind dit seizoen

Op 17 juni 2024 nemen de Rode Duivels het op het Europees Kampioenschap in Duitsland op tegen Slowakije. Het gaat om de eerste speeldag van dat EK, dus dan kan je je niet permitteren om meteen met punten te morsen. Alleen de drie punten volstaan voor onze nationale ploeg, en die kans is groter geworden als je weet dat Milan Skriniar, de kapitein van Slowakije, out is tot het eind van het seizoen en wellicht het EK mist. Een geluk bij een ongeluk kan je het noemen.

Milan Skriniar Slowakije België

Slowakije kon zich vorig jaar plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en werd begin december uitgeloot tegen Roemenië, België en een ploeg uit de play-offs. Op speeldag één neemt Slowakije het op tegen onze Rode Duivels. Het is nog maar een understatement om te zeggen dat de Belgen favoriet zijn en deze match gewoon moeten winnen. Niet alleen om door te stoten naar de knock-outfase, maar ook om groepswinnaar te worden. Slowakije zal - gelukkig voor ons - niet op haar sterkst staan voor deze confrontatie. Milan Skriniar, 66-voudig international van het land, liep namelijk een enkelblesure op en moet geopereerd worden. Hij mist de rest van het seizoen.

Kapitein en meest waardevolle speler

Aangezien Skriniar een streep moet trekken door zijn seizoen, is de kans klein dat hij op 17 juni aan de aftrap staat tegen de Rode Duivels. En zelfs is dat het geval, dan zal de Slowaakse verdediger niet wedstrijdfit zijn. Een serieuze aderlating voor Slowakije, want de 28-jarige verdediger is niet enkel de kapitein, maar ook de meest waardevolle speler van zijn land. Hij ruilde afgelopen zomer transfervrij Inter in voor Paris Saint-Germain. België was al favoriet om deze match te winnen, maar die kansen zijn nu nog gestegen. Alleen de drie punten tellen!

Skriniar loodste Slowakije op het vorige EK nog langszij Polen, toen hij de 1-2 scoorde!