De 10 favorieten om dit jaar de Gouden Schoen te winnen

Binnen enkele weken wordt de nieuwe Gouden Schoen uitgereikt, dat is de prijs voor de beste voetballer uit de Jupiler Pro League over gans 2023. Dan kennen we ook de opvolger van Simon Mignolet, die het vorig jaar als favoriet kon waarmaken. De Club Brugge-doelman zal zichzelf normaal gezien niet opvolgen, maar wie behoort dan wel tot de favorieten? Voetbalflitsen maakte een lijstje met de tien grootste kanshebbers.

Gouden Schoen 2023

Voetbalflitsen heeft alle topkandidaten voor de Gouden Schoen 2023 in een willekeurige volgorde gezet. Belangrijk om te weten dat zowel de terugronde van vorig seizoen als de heenronde van dit seizoen meetellen. Het kampioenschap van Royal Antwerp FC en het sterke seizoensbegin van Anderlecht zijn op dat gebied bijna even belangrijk. Spelers die een transfer hebben gemaakt in het midden van het seizoen maken dan weer minder kans.

Topfavorieten Gouden Schoen

Dit zijn alvast de topkandidaten volgens Voetbalflitsen: Mohamed Amoura (Union), Anders Dreyer (Anderlecht), Toby Alderweireld (Antwerp), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Arthur Vermeeren (Antwerp), Jan Vertonghen (Anderlecht),  Cameron Puertas (Union), Hugo Cuypers (Gent) en Kévin Denkey (Cercle Brugge). Spelers als Bilal El Khannouss, Joseph Paintsil, Hans Vanaken, Gift Orban, Aboubakary Koita, Kasper Dolberg en Bryan Heynen hebben het lijstje net niet gehaald. Zij mogen wel rekenen op een plekje in de top vijftien à twintig. Hoe dan ook: Toby Alderweireld is door de titel van Antwerp én zijn beslissende goal tegen Genk de grote favoriet om de Gouden Schoen te winnen. Niet die van 2024, maar dus die van 2023! Ontdek hier alle prijzen op het Gala van de Gouden Schoen.

topkandidaten gouden schoen 2023

Deze goal maakt Toby Alderweireld dé te kloppen man:

Ook interessant