Het zal toch niet? Vincent Kompany wil Burnley versterken met ex-RSCA-speler uit... de JPL!

Het hoofdstuk tussen Vincent Kompany en Anderlecht is officieel geschreven. De (ex-)trainer van Anderlecht vertrekt bij de Brusselaars en daar was vorige maand extreem veel om te doen. Kompany gaat volgend seizoen aan de slag bij het Engelse Burnley, waar hij de best betaalde coach in de Championship wordt. Nu rijst de vraag al: hoe gaat Kompany het doen in de tweede Engelse afdeling? Om zijn team te versterken denkt hij alvast aan Standard-speler Samuel Bastien, die opgeleid werd bij Anderlecht.

Kompany Samuel Bastien Burnley

Het ziet er naar uit dat Kompany toch spelers uit de Jupiler Pro League zal halen om Burnley te versterken komend seizoen. Eerder werd Jack Hendry van Club Brugge al gelinkt aan Burnley, maar nog een andere JPL-speler staat hoog op het verlanglijstje: Samuel Bastien. Bastien heeft bij Standard nog maar één jaar contract en zou de overstap wel zien zitten. De Anderlecht-fans lachen waarschijnlijk in hun vuistje, want zo zou 'hun' Kompany rivaal Standard toch verzwakken.

Kompany Samuel Bastien Burnley Standard

Kompany bij Burnley: Cullen en Keita

Eerder deze maand werden nog twee andere JPL-spelers aan Burnley gelinkt. Volgens La Dernière Heure wil Vince The Prince heel graag Josh Cullen, die onlangs nog werd bekritiseerd door Anthony Vanden Borre, meenemen uit Brussel. De Ier is einde contract en als RSCA er nog iets aan wil verdienen, moet het nu of in de winter. Wie nog op het verlanglijstje staat, is Mandela Keita. De Belg is nog maar net 20 jaar en maakte afgelopen seizoen heel wat indruk bij Oud-Heverlee Leuven. Eerder werd ook al Makhtar Gueye van KV Oostende aan Burnley gelinkt.

Kompany wil Josh Cullen en Mandela Keita bij Burnley

Kompany wil Mandela Keita en Josh Cullen bij Burnley

Leuke oude beelden: N'Sakala interviewt een jonge Samuel Bastien bij Anderlecht:

Ook interessant