HARD! Vanden Borre steekt RSCA-speler onder de zoden: "Hij is toch geen speler voor hen?"

Anthony Vanden Borre heeft nog eens iets van zich laten horen. De voormalige rechtsachter van Anderlecht, die KVO ooit belachelijk maakte door op de bal te staan, liet zich eerder al zeer kritisch uit over zijn ex-ploeg en doet daar deze week nog een schepje bovenop. Vanden Borre heeft het niet helemaal voor Peter Verbeke, zo blijkt. Vooral over zijn transfers, meer specifiek Josh Cullen, heeft hij geen al te positieve woorden: "Geen speler voor Anderlecht", luidt het bij de ex-Rode Duivel.

Vanden Borre Cullen

"Kijk, ik heb niets tegen de speler Cullen. Maar dat is geen speler voor Anderlecht. Cullen doet zijn werk, maar waarom zou je dergelijke spelers in het buitenland zoeken? Spelers zoals Cullen lopen er ook rond in België. Ik zou zelfs Theo Leoni in zijn plaats durven zetten.", waren de harde woorden van Vanden Borre. Theo Leoni is een 22-jarige middenvelder die nog geen seconde speelde voor de hoofdmacht.

Vanden Borre vindt Cullen geen speler voor Anderlecht

Anthony Vanden Borre

Eerder dit jaar was Vanden Borre al kritisch over zijn voormalige werkgever: "Als ik Anderlecht zie, vraag ik me soms af waar het heen gaat. Toen Vincent Kompany arriveerde, was zijn project om jongeren te lanceren, maar tegenwoordig zie ik die talenten niet meer. Ik zie wel geleende spelers en dan vraag ik me af: waarom offer je een jaar op aan huurlingen die straks toch weer weg zijn? Besteed je dat jaar niet beter aan jonge talenten die je kunt laten rijpen? Hoeveel jaar is Anderlecht nu al kwijt? Hadden ze die drie, vier jaar niet beter besteed aan jonge gasten? Het eerste jaar moeten ze wennen, dan draaien ze beter en na drie jaar zijn ze fantastisch.”, aldus de ex-rechtsachter.

Anthony Vanden borre anderlecht

Anthony Vanden Borre over het Anderlecht-bestuur

Vanden Borre vroeg zich ook af of het bestuur en Kompany nog op één lijn zaten. Achteraf bleek hij toch wat gelijk te hebben: "Vincent Kompany is de laatste grote man bij Anderlecht, maar vraag eens na of hij en de directie steevast op dezelfde lijn zitten. Of de plannen coherent zijn. Heeft Kompany nog alle sleutels in handen om Anderlecht weer naar de top te brengen met zijn project? Zijn idee was veel jeugd omringd met enkele toppers, zoals hijzelf en Chadli in dat eerste jaar. Helaas waren die ervaren mannen toen niet altijd fit.”

Anthony Vanden Borre anderlecht