Als 17-jarige gedebuteerd bij Club en staat nu voor doorbraak in Ligue 1 na kampioenenjaar

Ken je Brandon Baiye nog? De inmiddels 21-jarige Belgische middenvelder debuteerde als 17-jarige bij Club Brugge. Hij maakte ook deel uit van de Brugse selectie op de Viareggio Cup in 2017. Verder dan twee optredens kwam het voor hem in het eerste elftal van Club niet. Nadien ging hij aan de slag bij het Franse Clermont Foot die Baiye in 2019 transfervrij oppikte bij blauw-zwart.

Oostenrijk

In het seizoen 2019/2020 kreeg hij echter geen kansen bij de Clermont Foot, dat toen in de Ligue 2 speelde. Hij werd toen voor twee seizoenen uitgeleend aan A. Lustenau, een club die voetbalt in de tweede divisie van het Oostenrijkse voetbal. Met 54 optredens in die twee seizoen, met daarin zes goals en elf assists, kan hij terugkijken op een geslaagd avontuur. Zeker omdat ze afgelopen seizoen kampioen werden en de promotie afdwongen naar de hoogste divisie.

Ligue 1

Na de twee seizoenen in Oostenrijk keert Brandon Baiye terug naar Clermont Foot, dat inmiddels in de Ligue 1 zit. Hij zal zijn uiterste best doen om zich in de basis te knokken en veel minuten te maken in het eerste team. De eerste competitiewedstrijd voor Clermont Foot is meteen tegen... PSG! Geen gemakkelijke opdracht dus. "Bij Clermont Foot was het project altijd heel duidelijk: minuten maken in Oostenrijk en sterker terugkomen. Ik wil deze zomer alvast bewijzen dat dat mij gelukt is en ik wil voluit mijn kans grijpen in de Ligue 1", vertelde Brandon Baiye bij de Gazet van Antwerpen.

Hier zien we een knappe goal van hem bij A. Lustenau: