Ben Weyts spreekt zich erg verrassend uit over titelstrijd: "Zij worden kampioen dankzij ... Anderlecht"

Komende zondag omstreeks 20u20 weten we wie de nieuwe landskampioen wordt in de Jupiler Pro League. Er zijn nog drie kanshebbers op de laatste speeldag: Union, Antwerp en Genk. Het is al minstens een kwarteeuw geleden dat het nog zo spannend was. Het Laatste Nieuws deed dan ook bij 100 prominente figuren een rondvraag om te weten te komen wie hun favoriet is voor de titel. Zo ook bij Ben Weyts.

Ben Weyts Union kampioen

Tom Van Grieken was niet de enige politicus die ondervraagd werd door Het Laatste Nieuws. Ook Ben Weyts werd verzocht om de nieuwe kampioen te voorspellen. De 52-jarige N-VA-politicus is de huidig Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport, dus het is niet onlogisch dat hij de Belgische competitie op de voet volgt. "Union wordt kampioen dankzij Club Brugge. En dankzij Anderlecht, dat zich gewillig uit de titelstrijd heeft gehoud", aldus Weyts met een knipoog. Het is geen geheim dat de man, geboren in Leuven, een fervent RSCA-supporter is.

ben weyts kampioen union anderlecht

Ben Weyts RSC Anderlecht

Het is niet de eerste keer dat Ben Weyts zich uitlaat over Anderlecht. "Mocht Brussel even tweetalig zijn als Anderlecht op bestuurlijk vlak, dat zou een stap vooruit zijn,’ aldus Weyts. ‘Ik merk dat het publiek voor 70 procent Nederlandstalig is en ik vind dat de club er zich ook almaar meer naar gedraagt, wat ik fel apprecieer. Dat Franco-Belgegevoel speelt toch steeds minder. Alleen blijft de dialectversie van het supporterslied door Lange Jojo zoveel sappiger en plezanter. In mijn wagen, als we naar het stadion rijden, staat dat lied telkens op", aldus de N-VA-politicus in 2017.

Ben Weyts moet als politicus en Minister van Onderwijs natuurlijk veel interviews afleggen:

Ook interessant