Wie is Alexandre Mestag, bekend van Koolcast Sport?

Bij de mainstream voetbalmedia van tegenwoordig zien we al sinds jaar en dag dezelfde mensen passeren op het scherm of op de radio. Daar is uiteraard niet mis mee - iedereen hoort Peter Vandenbempt bijvoorbeeld graag een match verslaan -, maar dat wil absoluut niet zeggen dat er een gebrek aan talent is. Integendeel... De laatste tijd zien we steeds meer jonge mannen op de voorgrond treden. De gasten van Koolcast bijvoorbeeld. Eerder hadden we het al over host Brian Soares Duarte, maar ook Alexandre Mestag is één van de drijvende krachten.

Wie is Alexandre Mestag?

Alexandre Mestag is een voetbalanalist die bijna dagelijks te horen is in de (voetbal)podcast Koolcast Sport. De 27-jarige liep school in het technisch instituut in Sint-Maarten Aalst en studeerde daarna nog verder aan Syntra in Brussel, waar hij Sport en Fitness Administratie/Management volgde. Na zijn schoolloopbaan ging hij onder meer aan de slag bij A-Group Sports Career Management, waar hij dienst deed als Social Media Manager. Maar de meesten zullen Alexandre - Alex voor de vrienden - gewoon kennen van de podcast Koolcast Sport, waar hij zowel host als analist is.

Alexandre Mestag Koolcast Sport

Koolcast Sport is een bijzonder snelgroeiend sportmedium. Een podcast over het o zo mooie voetbalspelletje, die vooral opvalt door hun opvallende invalshoek. Bij Koolcast Sport schoppen ze eigenlijk wat tegen de regels van de podcastkunst, maar dat maakt ze net zo mooi. Het is een kruising tussen een goed voetbalgesprek op café en analyses van voetbalkenners. Bekende voetballers als Jan Vertonghen, Dante Vanzeir, Cyriel Dessers en Vincent Janssen kwamen er al aanschuiven. Je zal er Alexandre vaak aan het werk horen. Zijn kompaan Gilles Mbiye-Beya schopte het inmiddels al tot Extra Time.