Deze JPL-clubs voelen zich slecht behandeld en pakken uit met spandoek: "Stop de criminalisering."

Hooliganisme in het voetbal, het bestaat al sinds mensenheugenis. De laatste jaren wordt het echter steeds zwaarder aangepakt, met enkele gevolgen voor de 'gewone' voetbalfan. Afgelopen weekend hielden meerdere supportersgroepen dezelfde actie, in het kader van 'Stop de Repressie'.

Deze organisatie is de manier waarop voetbalfans dezer dagen worden aangepakt grondig beu, en liet op haar site een niet mis te verstane boodschap achter:

"De eerste protestactie stond in het teken van de criminalisering van supporters. Opgesloten worden in je uitvak, bestraffen van vreugdetaferelen na een doelpunt, een voetbalcel dat totaal geen voeling heeft met enige nuance in een situatie, spandoeken die te pas en te onpas geweigerd worden, de lijst is lang. Een crimineel of straatschorem heeft meer vrijheid. Vandaar de oproep het ongenoegen op doek te uiten. Naar de toekomst toe volgen er nog acties en uiteraard houden we het online stil. We willen alle clubs die deelnamen bedanken. Jullie krijgen een extra toegezonden!"