Schalke-fans hebben verrassende mening over komst clublegende Wilmots als sportief directeur

Het is zo goed als rond: Marc Wilmots wordt de nieuwe sportief directeur van Schalke 04, de Duitse tweedeklasser waar Karel Geraerts als trainer actief is. Wilmots is een echte legende van deze traditieclub, al zijn velen geen voorstander van zijn komst. Ze hebben niks tegen de persoon zelf, maar vinden hem niet de juiste man op de juiste plaats...

Marc Wilmots Schalke 04

Marc Wilmots tekent bij Schalke 04 een contract tot eind 2026 om er sportief directeur te worden. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels speelde maar liefst 178 wedstrijden voor Schalke 04 en werd er een echte clublegende door er ook de UEFA Cup en Duitse beker te winnen. Toch staat niet elke fan te springen om zijn komst. "Wilmots is volgens zijn gebrek aan ervaring niet geschikt als sportief directeur", klinkt het. Ze zien zijn terugkeer vooral als een zet om de fans te sussen, want dit seizoen vecht Schalke 04 tegen de degradatie. Lees even met ons mee:

"Ongelooflijk, weer gewoon clueless. Belangrijkste ding: Schalke-verleden" 

"Laten we Wilmots terughalen en hem een baan geven die niet bestaat en ook niet nodig is" 

"Het is puur een zet om de folklorefactie te sussen omdat hij zo'n geweldige speler was" 

"Het is gewoon Schalke dat ons wil voeden met grote namen die helaas geen ervaring hebben" 

"Het heeft absoluut niets met haat te maken. Wilmots is en blijft een absolute legende, maar elke ervaring heeft hij? Het is niet omdat iemand een grote naam heeft dat hij ook maar iets van de baan weet. Het is een echte folklore beslissing..." 

"Grote naam met nul ervaring en kennis ... perfect"