Koopje? Club Brugge kan voor dit relatief laag bedrag deze huurling definitief overnemen

Club Brugge leent de Armeense spits Sargis Adamyan tot het einde van het seizoen van Hoffenheim. Club Brugge wist ook een aankoopoptie af te dwingen. Als ze de 28-jarige spits willen overkopen in de zomer van 2022, kan dit voor een bescheiden bedrag van drie miljoen euro. Toch een opmerkelijk laag bedrag voor een speler die vier doelpunten maakte in zeven wedstrijden voor Club Brugge en een marktwaarde van drie miljoen euro heeft. 

Sargis Adamyan

Sargis Adamyan begon zijn carrière bij Hansa Rostock. Na avonturen in lagere reeksen bij TSG Neustrelitz en TSV Steinbach, werd hij in 2017 overgenomen door SSV Jahn Regensburg. SSV Jahn Regensburg komt uit in de Duitse tweede klasse. De Armeense spits scoorde er 20 doelpunten in 69 wedstrijden. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt, want in 2019 kocht Hoffenheim de spits. Na twee seizoenen in de Bundesliga staat de teller van Sargis Adamyan op acht doelpunten in 46 wedstrijden. Nu wordt hij dus uitgeleend aan Club Brugge. Voorlopig zit hij aan vier doelpunten in zeven wedstrijden. Sinds 2013 is hij ook international van Armenië, in achttien wedstrijden voor zijn land scoorde Adamyan daarin één keer.

Club Brugge

In het verleden betaalde Club Brugge al grote bedragen om spitsen binnen te halen. Zo werd David Okereke voor acht miljoen euro gekocht en betaalden ze maar liefst zes miljoen euro voor Michael Krmencik. Ook huidige spits Bas Dost kostte Club Brugge vier miljoen euro. Er kan niet gezegd worden dat al deze spitsen een geslaagde transfer waren. Benieuwd of ze Sargis Adamyan definitief zullen vastleggen voor drie miljoen euro, toch een relatieve lage prijs gezien de vorige transfers.

aankoopoptie adamyan club brugge