WOW! Dit zijn de 10 meest scorende spelers die nog actief zijn in de JPL, Vossen op één!

Iedere ploeg wil een zekerheid op doelpunten hebben. Bij Zulte Waregem hebben ze zo een zekerheid in ploeg rondlopen. Jelle Vossen scoorde afgelopen weekend zijn 150ste goal in de Jupiler Pro League, daarmee is hij veruit de meest trefzekere speler die nog actief is in de Jupiler Pro League. Hij laat enkele grote namen zoals Hans Vanakan en Lior Refaelov achter zich. Wij bij Voetbalflitsen gingen op zoek naar welke spelers die nog actief zijn in de Jupiler Pro League de meeste doelpunten maakten.

Jelle Vossen

Jelle Vossen begon zijn carrière bij Genk. Omdat hij niet vaak speelde bij Genk, koos hij ervoor om in 2009 één seizoen uitgeleend te worden aan Cercle Brugge. Daar scoorde hij acht keer in 23 wedstrjiden. Hij keerde daarna terug naar Genk, waar hij nu wel een vaste waarde in de ploeg werd. In 2011 werd hij meteen kampioen met Genk. Na 248 wedstrijden en 105 doelpunten besloot de aanvaller om naar het Engelse Middlesbrough te gaan. Hij scoorde er negen keer in 40 wedstrijden. Na dat ene seizoen bij Middlesbrough maakte hij een onsuccesvolle transfer naar Burnley. Hij speelde daar maar vijf wedstrijden en wist daarin geen enkele keer te scoren.

Na zijn periode in Engeland besloot hij om terug te keren naar België om bij Club Brugge te tekenen. Hij werd er meteen een belangrijke speler. Hij kwam 141 keer in actie voor Club Brugge en wist daarin 48 keer te scoren. Na het doorbreken van jeugdproduct Charles De Ketelaere kwam Jelle Vossen steeds minder aan spelen toe. Hij koos er dan voor om in januari 2020 de overstap te maken naar Zulte Waregem. Daar staat zijn doelpuntenteller voorlopig op 26 doelpunten in 65 wedstijden. Daarnaast was Jelle Vossen ook Belgisch international, hij maakte twee doelpunten in twaalf interlands.