Jan Mulder schuift opvallende opvolger Alderweireld naar voren: "Hij wordt met de dag beter"

Het sloeg toch even in als een bom, de aankondiging van Toby Alderweireld die ermee ophoudt als Rode Duivel. Mega Toby was jarenlang de leider in het hart van de defensie van de Rode Duivels en laat zonder enige twijfel een serieuze leegte achter. Maar toch zal één van de jonge snaken het moeten proberen overnemen. Ook Jan Mulder - ex-profvoetballer en tegenwoordig analist - liet zijn licht schijnen over de kwestie. Voor hem is het duidelijk: Zeno Debast moet vanaf nu de plak zwaaien.

Jan Mulder Zeno Debast opvolger Toby Alderweireld

"Wie Alderweireld moet opvolgen? Debast! Hij wordt met de dag beter en stelt eigenlijk nooit teleur. Hij is gezond agressief en doet uitschijnen dat hij ouder is dan hij werkelijk is. Zo maak je indruk. Debast heeft z'n lengte mee, en hij heeft nog een goed paar voeten ook. Vertonghen zal ook niet eeuwig jong blijven, maar Debast heeft momenteel wel het voordeel dat hij elke dag met hem op het veld staat. Wout Faes doet het ook niet slecht...", waren de duidelijke woorden van de voormalige Anderlecht-speler.

Jan Mulder Zeno Debast opvolger Toby Alderweireld

Jan Mulder over transfer CDK

In het begin van het seizoen deed Jan Mulder ook zijn zegje over de transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan. "Ik begrijp niets van deze transfer. Hij had naar Leeds moeten gaan, naar de Premier League. Dat is de allerbeste competitie ter wereld. De Serie A, daar gaan alleen maar vedetten in hun nadagen naar toe: bijvoorbeeld Di Maria, die gaat nog naar Juventus... In de Premier League, daar word je twee keer zo goed dan dat je bent. Van Persie had dat, De Ketelaere heeft dat ook nodig", zei Mulder. 

Charles De Ketelaere Jan Mulder

Tegenwoordig is Jan Mulder een columnist, schrijver, analist en televisiepersoonlijkheid, maar vroeger was hij een uitstekend voetballer. Hij speelde het liefst als aanvaller en in zijn professionele carrière speelde hij bij twee clubs, namelijk Anderlecht en Ajax. Jan Mulder was tien jaar lang profvoetballer en speelde 201 wedstrijden in clubverband en trof daarin 107 keer raak. Dezer dagen is Jan Mulder analist bij VTM en columnist bij HUMO. 

Wie is Jan Mulder? 

Jan Mulder werd geboren op 4 mei 1945 in het Nederlandse Bellingwolde. Hij begon zijn professionele carrière op twintigjarige leeftijd bij RSC Anderlecht en na zeven jaar trok hij naar Ajax. In totaal speelde Mulder ook acht interlands voor Oranje. Nu is hij analist en columnist. 

Hoe oud is Jan Mulder? 

In 2023 wordt Jan Mulder 78 jaar. 

Op welke positie speelde Jan Mulder? 

Jan Mulder was een diepe spits met een neus voor goals. 

Bij welke jeugdclub speelde Jan Mulder? 

Zijn jeugdopleiding kreeg Jan Mulder bij het Nederlandse WVV 1896. Daar zat hij twee jaar, totdat hij naar RSC Anderlecht vertrok. 

Bij welke clubs speelde Jan Mulder? 

Jan Mulder speelde in zijn tienjarige carrière bij twee clubs, namelijk RSC Anderlecht en Ajax. Bij de Brusselaars speelde hij 145 wedstrijden en scoorde daarin 91 doelpunten. Bij Ajax was de spits goed voor zestien treffers in 56 wedstrijden. 

Was Jan Mulder ooit international? 

In 1963 speelde Jan Mulder drie interlands voor Nederland en in de periode van 1967 tot 1970 ook nog eens vijf wedstrijden voor de amateurs van het nationale elftal. Hij kon maar één keer scoren voor Oranje. 

Won Jan Mulder ooit de Gouden Schoen? 

Neen, Jan Mulder won nooit de Gouden Schoen. 

Welke prijzen won Jan Mulder? 

Jan Mulder werd vier keer landskampioen van België met RSC Anderlecht en wist één keer de Beker van België te winnen. Daarnaast won hij met Ajax ook de Europacup I in 1973. In datzelfde jaar won hij ook de Eredivisie en pakte hij de UEFA Super Cup. 

Welke individuele prijzen won Jan Mulder?

Hij werd éénmaal topschutter in de Belgische competitie, dat was in 1967. Jan Mulder was ook twee keer de beste schutter in de Belgische Beker. 

Is Jan Mulder getrouwd? 

Ja, in 1968 trouwde hij met Johanna van der Wal. 

Heeft Jan Mulder kinderen? 

Samen met zijn vrouw heeft Jan Mulder twee kinderen. Twee zonen: Youri en Geret, die beide in Brussel werden geboren. Youri Mulder is ook een ex-voetballer en tegenwoordig analist.

Is Jan Mulder columnist? 

Ja, in het verleden werkte Jan Mulder al voor verschillende dag- en weekbladen. In 2015 maakte hij de overstap van het Nieuwsblad naar HLN en momenteel heeft hij ook een column in HUMO. 

Is Jan Mulder analist? 

Ja, samen met Marc Degryse is hij vaak te zien op VTM dat is dan vooral bij Champions League-wedstrijden of bij wedstrijden van de Rode Duivels. 

Jan Mulder in De Laatste Show

Jan Mulder is een graag geziene gast in allerlei tv-programma's en zo was hij ook te gast bij Michiel Devlieger in De laatste show. Daar gaat hij in tegen de gast die er zit. Bekijk hier hoe Jan Mulder uit zijn dak gaat.