Jeugdtrainer bij Aarhus: ex-Club-middenvelder woont match tegen blauw-zwart in gepaste outfit bij

Aarhus won donderdagavond met 1-0 van Club Brugge, maar is Europees wel uitgeschakeld na een 3-0 nederlaag in het Jan Breydelstadion. Bij de Bruggelingen maakte coach Ronny Deila niet zo'n goede indruk, de Noor kreeg veel kritiek na de zwakke prestatie in Denemarken. Wie donderdagavond een opvallende aanwezige was, was Niki Zimling. De Deense middenvelder speelde destijds bij Club Brugge, maar is nu actief als jeugdtrainer bij Aarhus. Voor hem werd het een speciale wedstrijd.

Niki Zimling

Niki Zimling kende een fantastische carrière. Helaas kende hij veel blessures, maar de clubs op zijn cv zijn best indrukwekkend. Zo speelde hij voor Bröndby, Esbjerg, Udinese, NEC, Club Brugge, Mainz, Ajax, Frankfurt, SönderjyskE en Kolding IF. Bij de Deense derdeklasser hing hij ook begin 2023 zijn voetbalschoenen aan de haak. Sindsdien is hij jeugdtrainer bij de U19 van Aarhus. Voor hem werd de Conference League-partij tegen zijn ex-club dan ook erg speciaal.

Zimling Aarhus-Club Brugge

Bij Club Brugge speelde Niki Zimling in anderhalf jaar tijd 56 wedstrijden. Daarin scoorde de defensieve middenvelder drie keer en gaf hij ook twee assists. Gezien zijn job bij Aarhus was het geen verrassing dat hij er donderdag bij was in het Ceres Park van Aarhus. De ex-profvoetballer nam zijn kinderen mee naar het stadium en bezocht - op vraag van zijn kinderen - de fanshop om er enkele attributen te kopen. Zo zien we hem op onderstaande foto poseren met een sjaal én vlag van Aarhus. 'Eerste keer in Ceres Park met de kinderen. "Pap, je kunt geen voetbal kijken zonder de fanshop te bezoeken"', aldus Niki Zimling in zijn Instagram-caption.

Niki Zimling knieoperatie

Eind vorig jaar werd Zimling geopereerd aan zijn knie. Het was dan ook een sein voor de 37-jarige voetballer om zijn schoenen definitief aan de haak te hangen.