Fans spotten met Gent-flop ondanks winning goal in Championship-topper: "Bedriegen mijn ogen me?!"

De naam Vakoun Issouf Bayo zal bij jou wellicht nog een belletje doen rinkelen. De 25-jarige Ivoriaan heeft namelijk een verleden bij KAA Gent en Sporting Charleroi. Afgelopen zomer kocht de Engelse tweedeklasser Watford hem nog voor 5,8 miljoen euro. Maandagmiddag scoorde hij de winning goal in en tegen Norwich. Tijd om hier nog wat dieper op in te gaan.

Vakoun Bayo

Vakoun Issouf Bayo kende passages bij onder meer Toulouse en Celtic, alvorens KAA Gent hem in 2021 voor 1,6 miljoen overnam. Bij de Buffalo's kon hij zijn prijskaartje echter nooit waarmaken. Hein Vanhaezebrouck gaf hem zelfs maar 196 speelminuten. Slechts één keer stond hij in de basis: tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League (2-1 winst). Sporting Charleroi gooide een reddingsboei toe en huurde hem begin 2022 van Gent. Daar zou de aanvaller ontploffen met elf goals in zestien matchen. De Carolo's lichtten zijn aankoopoptie van 1,5 miljoen euro, maar verkochten hem meteen aan Watford voor 5,8 miljoen euro, een club waar de broertjes Bayat de nodige connecties mee hebben. Vincent Kompany trok afgelopen zomer ook naar de Engelse tweede klasse en mag daar op enorm veel lof rekenen.

Watford

Watford staat momenteel vierde in The Championship en doet nog volop mee om promotie naar de Premier League. Aan Bayo zal het echter niet helemaal liggen. De Ivoriaan scoorde nog maar vier goals en is vaker invaller dan titularis. Scoren deed hij tegen Middlesbrough, Roterham, Stoke City en Norwich. Maandag 2 januari besliste hij de topper met een winning goal in minuut 86. Opvallend: ondanks deze winning goal blijven de Watford-fans bij hun standpunt dat Bayo te zwak is voor hun ploeg. Ze vinden dat hij nooit voor Watford had mogen tekenen en ze waren dan ook eerder ironisch bij zijn doelpunt. Het valt duidelijk af te leiden dat Bayo eerder iemand is waar ze vaak mee lachen.

"Bedriegen mijn ogen me? Bayo die een doelpunt scoort?"

"Hij is f*cking briljant Bayo" 

"Bayo scoort wellicht de winning goal. Voelt dubbel aangezien hij een verschikkelijke voetballer is" 

"Het is de Bayo show baby" 

"Bayo is de beste ter wereld"

"OMFG ik neem al mijn woorden terug. Bayo jij bent 50 miljoen waard" 

"Bayo is de beste speler ter wereld" 

Ook interessant