Genk-flop debuteert met goal én assist in Championship, meteen plekje in team van de week! (VIDEO)

Ken jij Ike Ugbo nog? De 24-jarige aanvaller heeft een verleden in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge en KRC Genk, maar speelt nu bij Cardiff in de Championship. Daar kende hij een prachtig debuut op speeldag één. Met één goal en één assist was hij volledig verantwoordelijk voor het knappe 2-2 gelijkspel tegen titelfavoriet Leeds. De Welshe fans waren dan ook zéér lovend over de ex-JPL-aanvaller!

Ike Ugbo Cercle Brugge Genk

Ike Ugbo werd in het seizoen 2020/2021 door Cercle Brugge gehuurd van Chelsea. Dat werd een groot succes: de Engelse Canadees scoorde er 17 goals in 34 matchen. Veel Belgische clubs waren gecharmeerd en het was KRC Genk dat de jonge aanvaller wegplukte bij The Blues. Genk legde maar liefst 3,5 miljoen euro op tafel om zo te anticiperen op een (mogelijk) vertrek van Paul Onuachu. Die kwam er uiteindelijk niet, waardoor Ike Ugbo (ook door de aanwezigheid van Cyriel Dessers) niet veel kansen kreeg. De Limburgers verhuurden hem aan Troyes dat hem vorig jaar ook definitief overkocht.

Ike Ugbo Troyes Cardiff

Dit seizoen wordt Ike Ugbo door het Franse Troyes uitgeleend aan Cardiff, dat is een Welshe club uit de Championship, de Engelse tweede klasse. Zijn debuut was veelbelovend. Op verplaatsing bij Premier League-degradant Leeds scoorde hij en liet hij scoren: 2-2! De Genk-flop kreeg zo ook een plaatsje in het team van de week. We mogen gerust spreken over een Genk-flop, want bij de Limburgers kon hij maar zes keer scoren in 25 wedstrijden, toch weinig voor iemand die 3,5 miljoen euro kostte. De Cardiff-fans waren alvast zéér tevreden over hun huurling! Ook Dennis Praet kende een sterk seizoensbegin met Leicester City.

De assist van Ugbo vs Leeds:

De goal van Ugbo vs Cardiff. Een 0-2 voorsprong bleek echter niet voldoende.

De positieve reacties: 

"Lof voor Ugbo. Voor een jonge gast was dat super"

"Ugbo is veel te goed voor deze competitie" 

"Ike Ugbo speelde heel goed" 

"Ugbo was vandaag ook goed" 

"Ike Ugbo zal een goed seizoen draaien volgens mij" 

"Ik twijfelde eerst aan hem, maar zijn snelheid en doelpunt bewezen het tegendeel. Als hij dit verderzet dan zal het een goed seizoen worden voor hem én Cardiff" 

"Ike Ugbo was heel goed voor Cardiff vandaag" 

Ook interessant