Wie is Bram Van Driessche, een Oost-Vlaamse scheidsrechter die fluit in de JPL en Europa?

Bram Van Driessche is een 37-jarige Belgische scheidsrechter die al enkele jaren in de Jupiler Pro League fluit. De man heeft een FIFA-badge en mag daarom ook internationale matchen in goede banen leiden. Bij Voetbalflitsen stellen we hem graag uitgebreid aan jou voor, want Van Driessche geldt als één van de beste scheidsrechters van ons land.

Wie is Bram Van Driessche?

Bram Van Driessche werd geboren op 16 april 1985 en is op het moment van schrijven 37 jaar oud. In 2001 zette hij zijn eerste stapjes als scheidsrechter en zo'n veertien jaar later mocht hij ook zijn debuut maken in de Jupiler Pro League. KVC Westerlo-KV Oostende op 28 februari 2015 werd zijn eerste match ooit als scheidsrechter in de hoogste competitie van ons land. Het werd toen 3-0 voor de Kemphanen en Van Driessche zou één penalty toekennen.

Fenomenale balans

Ondertussen is zijn balans fenomenaal: meer dan 170 matchen in de Jupiler Pro League, bijna 20 matchen in de Beker van België, 26 matchen in de Challenger Pro League en ook heel wat buitenlandse matchen. Zo floot hij in het begin van zijn carrière in de Jupiler League, dat was de tweede klasse van Nederland. Maar ook Europese wedstrijden mocht hij al in goede banen leiden.

Internationale matchen

Vijf wedstrijden in de UEFA Youth League, twee matchen in de Conference League-groepsfase, vijf voorrondes in de Conference League, één partij in de Nationals League, twee oefeninterlands en twee voorrondes in de Europa League zijn de knappe statistieken dat hij momenteel kan voorleggen. Zo floot hij onder meer Kazachstan-Slowakije in de Nations League en Manchester City-Shakhtar in de Youth League.

Bram Van Driessche FIFA-badge

Bram Van Driessche is als scheidsrechter aangesloten bij KVV Sint-Denijs Sport uit Oost-Vlaanderen en kreeg in 2017 een semiprofessioneel contract bij de KBVB. Twee jaar later kreeg hij al een FIFA-badge waardoor hij internationale matchen mocht fluiten. Uiteraard heeft hij daarnaast ook nog een parttime job. Zijn mooiste match tot nu toe was misschien wel de bekerfinale tussen Standard Luik en KRC Genk in 2021. Maar laat ons de vele wedstrijden in Play-Off 1 ook niet vergeten. Van Driessche kan nog vele jaren meedraaien aan de top en wie weet zien we hem ooit wel in de Champions League fluiten!

Uiteraard moeten ook de scheidsrechters in topvorm zijn en hun conditie onderhouden: